Endast avtalskunder kan beställa på www.liber.se. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Vägen till ett digitalt lärande

Täby kommun satsar för fullt när det gäller det digitala lärandet.Täby kommun satsar på digitalt lärande. På Ellagårdsskolan till exempel, arbetar eleverna med Chromebooks sedan en tid tillbaka. Fokus för Täby är framförallt tillgängligt lärande, och en stor del i det handlar om att underlätta hanteringen av de digitala verktyg som finns.

 

Den digitala motorvägen

Christoffer Nottberg, som är Gymnasie- och vuxenutbildningschef i kommunen, beskriver sitt ansvar så här: ”Vårt jobb går ut på att underlätta så mycket som möjligt för både lärare och elever, att hjälpa dem att lyckas. Det betyder exempelvis att infrastruktur, konton och inloggningar ska fungera och inte innebära en massa extra arbete för läraren. De ska bara behöva trycka på en knapp för att kunna starta en lektion, lyfta på locket och vara igång, vi ska ge dem en digital motorväg att köra på. Där är både Skolon och Liber en brygga som löser flera knutar med sin sömlösa hantering och tillgänglighet till läromedel.”

 

Fler vägar till lärandet

Det finns flera vinster med den satsning som Täby nu gör enligt Christoffer. Pedagogiskt upplever han att digitala verktyg ger fler vägar till lärandet, möjligheten att få boken uppläst, att kunna få feedback direkt per automatik och en större möjlighet att anpassa digitala läromedel till varje elev är några aspekter han nämner.

 

Det ska vara kul att lära

Vad gäller framtiden och förhoppningen att denna satsning ska ge, är Täby redan en bra bit på väg: ”Mitt mål som gymnasiechef när jag började var att vinna Guldtrappan år 2020, nu är vi redan där med en nominering för 2017, det känns så klart som ett kvitto på att det vi gör är bra och fungerar. Men eleverna står självklart i fokus för satsningen, att de har nytta av det vi ger dem i vardagen och att glädjen till kunskapsmålen ökar – jag tror nämligen att lärandet ökar när man har roligt”.

 

Vill du lära dig mer om Täbys satsning? Vill du veta mer om hur Liber och Skolon kan underlätta för er skola? Kontakta oss