Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Så handlar du

Vem kan handla på www.liber.se?
Registrera dig
Logga in
Glömt lösenord
Priser
Navigering
Min lista och beställning
Sök
Hämtningsbara filer - Ladda ner 
Kataloger
Digitalt och Liber Online
Kontakt med kundservice

Libers köpvillkor

Så här använder du www.liber.se
Här på www.liber.se kan du söka information om alla våra ca 4 000 titlar, ladda ner filer m.m. (Använder du webbläsaren Internet Explorer 8 eller en tidigare version av programmet kan du få problem med filnedladdningarna. Uppdatera då till en nyare version.)

Du kan gå överallt på sidan och fritt söka information om våra produkter.

Om du är avtalskund kan du även beställa produkter.

 

Vem kan handla på www.liber.se?
På www.liber.se kan avtalskunder handla. Med avtalskunder menas skolor, utbildningsföretag, återförsäljare, bokhandlare och andra företag, som har en överenskommelse med Liber AB om att kunna köpa direkt från oss.

Är du privatperson, eller företag som inte är avtalskund, rekommenderar vi att du går till en nätbokhandel, t.ex. adlibris.com eller bokus.com, där du kan köpa Libers produkter.

 

Registrera dig
Endast avtalskunder kan registrera sig på www.liber.se. Har du inte registrerat dig tidigare så gör du detta genom att klicka på "Logga in för att beställa" högst upp på sidan. På registreringssidan kan du finna din skola eller ditt företag och registrera dig - med ett användarnamn och lösenord - i anslutning till skolan eller företaget du jobbar på. Flera personer kan vara knutna till samma skola eller företag.

Du väljer själv användarnamn och lösenord. Använd fler än två tecken och endast bokstäverna a-z och siffrorna 0-9 (inga andra tecken eller mellanslag gills). Om användarnamnet redan är upptaget så måste du välja ett annat. Ditt användarnamn måste vara unikt; det får inte finnas två användare med samma användarnamn.

Du kan bara registrera dig med koppling till en skola eller ett företag. Vare sig leverans- eller fakturaadress kan ändras på webbsidan. Om någon av adresserna skulle vara felaktig, kontakta Kundservice.

Om du vet att din skola eller ditt företag är avtalskund men inte finns med på sidan, kontakta Kundservice.

Om din skola eller ditt företag inte är registrerad avtalskund måste detta ske via vårt ansökningsformulär (application form in English). Därefter kan du registrera dig som användare här på www.liber.se.

 

Logga in
När du har ett användarkonto på www.liber.se klickar du på "Logga in för att beställa" högst upp på sidan. När du är inloggad kan du ändra dina inloggningsuppgifter genom att klicka på Ändra uppgifter.

 

Glömt lösenord
Vet du att du har registrerat dig men har glömt dina inloggningsuppgifter? Gå då till "Logga in för att beställa" och klicka på Glömt lösenord. Där fyller du i den e-postadress du angav när du registrerade dig. Om du finns i vår databas skickas omgående dina inloggningsuppgifter till din e-postadress.

 

Priser
På www.liber.se visas F-priser (förlagsnettopriser) och I-priser (cirkapris på internet). Endast avtalskunder, dvs skolor, andra utbildningsanordnare och återförsäljare, får köpa till F-pris. Om du inte är avtalskund och vill veta vad cirkapriset är på internet, välj I-pris överst i priskolumnen.

Är du privatperson eller företag som inte är avtalskund rekommenderar vi att du går till en nätbokhandel, t.ex. adlibris.com eller bokus.com, där du kan köpa Libers produkter.

 

Navigering
När du klickat på t.ex. Grundskola, överst på sidan, öppnas Grundskolas navigeringslist i den vänstra delen av sidan.

Genom att klicka i de olika alternativen i vänsterkolumnen filtrerar du fram de läromedel du söker. I listen ovanför listan kan du sedan välja olika sortering av träfflistan.

 

Sök
I Sök kan du söka bland Libers produkter och sökningen sker i titel, undertitel, serienamn, författare och ISBN. Skriv hela eller en del av titeln, författarnamnet eller ISBN.
Om du står på Grundskolas sida så söker du i Grundskolas utgivning. Får du träff på titlar som inte ingår i Grundskolas utgivning så visas träffar i Libers övriga områden till vänster på sidan.

Om du söker på Best.nr / ISBN behöver du inte skriva in början 978-91, som ingår i alla ISBN, utan bara resten, t.ex. 47-12345.

Du kan välja att sortera träfflistan i alfabetisk ordning, efter titel eller författarnamn, eller efter senast utgiven titel.

 

Min lista och beställning
När du vill beställa klickar du på knappen "Lägg i lista". Varan läggs då i "Min lista" där du även kan ändra antal och ta bort varor som du lagt i listan.

För att se vad du har lagt i listan så klickar du på varukorgssymbolen upp till höger på sidan. Min lista öppnas då överst på sidan. Här kan du redigera i det du lagt in. När du är klar för att beställa klickar du på knappen "Beställ". Om du inte är inloggad uppmanas du att logga in nu. Priserna i Min lista räknas om när du klickar på uppdatera.

Är du inloggad och klickar på "Beställ" kommer du till kundvagnen. I kundvagnen visas dina beställningsdetaljer. Du kan här sätta en godsmärkning och ange en referens, om du så önskar. Ser allt bra ut, godkänn köpvillkoren och din beställning skickas. Du får i sista sidan i kundvagnen se din beställning med ordernummer. Denna information skickas även till din e-postadress. Vid eventuell kontakt med Kundservice angående denna order ange alltid ordernumret.

Fraktkostnad tillkommer och beräknas på det mest lämpliga transportsättet för din order.

 

Priser i Min lista
Priserna på de varor du lägger i Min lista har alltid det pris som visas när du klickar på Lägg i lista. Är du inloggad visas alltid F-priser på alla produkter om du inte väljer I-pris överst i priskolumnen. Se Priser. Det kan förekomma en blandning i Min lista på F-priser och I-priser, logga in för att undvika detta.

 

Spara Min lista
Vill du spara din lista till senare så klickar du på Spara min lista som bokmärke.

Om du inte beställer här på www.liber.se men vill dela listan kan du spara Min lista som en textfil eller skicka den vidare med e-post eller skriva ut den.

 

Hämtningsbara filer
I Libers sortiment ingår kompletterande material i digital form i form av filer som du kan ladda ner direkt. Dessa material hittar du tillsammans med produkten i "komponentlistan". Vill du t.ex. ladda ner facit till Tough Stuff C, sök på Tough Stuff, klicka på serien i träfflistan och se Facit C i listan i produktvisningen och klicka på "Hämta fil"-knappen.

Hämtningsbara filer kan vara av olika filformat: pdf, word och program, s.k. exe-filer. Liber ansvarar inte för hur dessa filer går att använda på just din dator. Liber supportar heller inte dessa filer.

Använder du webbläsaren Internet Explorer 8 eller en tidigare version av programmet kan du få problem med nedladdningarna. Uppdatera då till en nyare version.

 

Kataloger/Broschyrer
Vi har tryckta kataloger som du kan beställa om du går till respektive utgivningsområde, t.ex. Gymnasium/Vuxenutbildning i navigationslisten, och då kommer du, under kategorin Övrigt, att se Kataloger. Klicka på Kataloger och se vilka som finns inom detta område. Vill du beställa den tryckta katalogen (naturligtvis fraktfritt) måste du vara kund och inloggad. Är du inte inloggad kan du ändå ladda ner katalogen som pdf-fil.

 

Digitalt och Liber Online
För att beställa Digitala produkter, följ anvisningarna vid produkterna. Onlinebok, digitalbok och pluswebb (grupplicenser) beställer du så här:
1. Beställ till så många elever du har i gruppen/klassen. (Till varje grupp du beställer ingår två lärarlicenser.) Klicka på "Lägg i lista".
Om du beställer samma digitala läromedel till flera grupper, lägg i listan en gång per grupp, annars kan du inte skilja grupperna åt sen.
2. Gå till "Min lista" (kundvagnen). I Min lista måste du ange ett gruppnamn på den grupp som ska använda det digitala läromedlet.
Om du har flera grupper med samma digitala läromedel, tänk på att ge grupperna olika namn. Klicka på "Spara mina ändringar" och slutför din beställning.
3. Senast nästa arbetsdag får du e-post med aktiveringskoder och instruktioner.
 

Så funkar Liber Online
Liber Online är en portal för dina digitala läromedel. För att använda portalen måste du registrera dig som användare och välja ett personligt lösenord. Lösenordet använder du sedan för att logga in dig på portalen.

För att börja använda ett digitalt läromedel måste du aktivera det med en aktiveringskod. Aktiveringskoden behövs bara första gången. Sedan öppnas det automatiskt när du loggar in på Liber Online.

Gör så här för att registrera dig första gången:
1. Klicka på "Skapa nytt konto"
2. Skriv in ditt namn
3. Skriv in din e-postadress
4. Skriv in ett lösenord med minst 6 tecken.
5. Klicka på "Spara".
6. Du får ett meddelande till e-postadressen du registrerade, med en länk som du klickar på för att skapa ditt konto. Detta måste du göra för att kunna logga in och aktivera en digital produkt.

 

Kontakt med kundservice
kundservice.liber@liber.se
Telefon 08 690 90 00

 

Liber AB
Liber.se ägs av Liber AB.