Endast avtalskunder kan beställa på www.liber.se. Alla kan köpa Libers titlar hos återförsäljare: bokus.com, adlibris.com m.fl.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

PLUS Matematik Series mark

PLUS Matematik är en serie häften där den grundläggande matematiken presenteras på ett åldersneutralt sätt. Eleverna kan arbeta självständigt med häftena med hjälp av översättning. Språket är mycket enkelt.

Pia Eriksson

Smakprov

Om författarna

Lämplig förTitel   Inkl moms Antal Köp/Spara

PLUS Matematik A

978-91-47-12354-4

Pia Eriksson

Omfång: 64 sidor

Smakprov

Ber. lev. v. 13-2017
Nyhet
 
88 kr  (93 kr)   

Läs mer

Pedagogiska tankar
Elever med ofullständig skolgång har ett behov av ett läromedel i matematik där språket är enkelt och bilderna åldersneutrala. Det är grundtanken med PLUS Matematik. Med PLUS Matematik kan eleverna få en snabb start in i den svenska matematiken eller en möjlighet att få starta om utan att behöva använda en lärobok som kan upplevas som för enkel eller inte anpassade för deras ålder. Fokus ligger på att träna begrepp och på taluppfattning, men allt centralt innehåll för årskurs 1-3 finns med.

Komponenter: PLUS Matematik består av fyra häften A-D
Häfte A behandlar talområdet 0-10 samt enkel geometri, algebra, statistik.

Häfte B behandlar talområdet 0-100 samt geometri, algebra, statistik.

Häfte C behandlar talområde 0-1000 samt geometri, algebra, statistik.

Häfte D behandlar alla centrala innehåll i läroplanen och kan t.ex. användas för att träna inför nationella prov i årskurs 3.

Upplägg
Alla häften är 64 sidor och innehåller 7 kapitel. Varje kapitel inleds med en samtalsbild där matematiken är satt i ett vardagligt sammanhang. För att underlätta samtalen finns viktiga ord inskrivna i bilden. Där finns också en förteckning över de begrepp som kommer att tas upp i kapitlet. Efter det gemensamma samtalet kring bilden kan eleverna arbeta självständigt eller i par med uppgifterna. Instruktionerna kan de enkelt översätta till sitt modersmål. De är dessutom förstärkta med symboler.

Innehåll
Centralt innehåll i matematik för årskurs 1-3.

Om författarna

Pia Eriksson är universitetsadjunkt i didaktik med inriktning matematik. Hon är Ma/NO-lärare åk 1-6 med 20 års erfarenhet från grundskolan. Hon är författare till Tummen upp matematik.

Detta e-läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma e-läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen