Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Världsklass Series mark

Svenska med SO

Nu kommer uppföljaren till populära Fröken Europa. Kristin, Billy, Serkan och alla de andra har börjat i åk 6 och nu har de bestämt sig. De ska tillsammans ta reda på vad som hände med Eva. De kallar sig för Världsklass!

Kerstin Gavander

Om författarna

Fråga ämnesrådgivaren

Lämplig för

RecensionTitel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Världsklass

978-91-47-11039-1

Kerstin Gavander

Utgivningsår: 2014 , Upplaga: 1
Omfång: 224 sidor

Smakprov

  130 kr  (138 kr)   

Världsklass komplement diskussionsfrågor

E471103901

Fil

       

Fröken Europa

978-91-47-07120-3

Kerstin Gavander

Utgivningsår: 2004 , Upplaga: 1
Omfång: 224 sidor

Smakprov

  130 kr  (138 kr)   

Fröken Europa Diskussionsfrågor

E470712001

Fil

       

Läs mer

VÄRLDSKLASS
Fortsättningen på succén Fröken Europa!
Världsklass är den spännande fortsättningen på Fröken Europa. Nu handlar det om globala frågor som rättvisa, miljö och hållbar framtid. Men också om hur det känns att vara kär, vara kompisar eller ovänner. Den nye läraren Ruben ställer till det för eleverna när han vägrar undervisa om världen på ett traditionellt sätt. Han vill i stället att de ska arbeta med frågor som handlar om hållbar utveckling.

I Kerstin Gavanders andra skönlitterära bok om Kristin, Billy och alla andra får vi följa med i jakten på sanningen om Eva. Vad hände? Vart tog hon vägen? Vi får också en bra inblick i vad som egentligen menas med hållbar utveckling.

FRÖKEN EUROPA
Skönlitteratur som väver in kunskaper om länder i Europa
Fröken Europa är en skönlitterär berättelse som på ett naturligt sätt väver in kunskaper om länder i Europa. Med denna bok vann Kerstin Gavander en stor pristävling år 2003 som utlystes av Liber, Läsrörelsen och Lärarförbundet.

Fröken Europa är en magisk och spännande berättelse om elever som reser i tid och rum i Europa. Scener från vardagen i klassrummet blandas med mystiska utflykter i tid och rum - ett inslag i den hemlighetsfulla lärarinnan Evas sätt att undervisa.

Diskussionsfrågor till Fröken Europa finns att ladda ned kostnadsfritt.

Ulrika Johansson på Fridtunaskolan i Linköping:

Så här jobbade vi med "Fröken Europa" i min klass!
Vi började i höstas. Jag har 29 stycken år 5-elever. Jag försökte få klassrumsstämningen lite magisk till första lektionen genom att mörklägga klassrummet, tända ljus och klä mig i långklänning precis som fröken i boken. Runt halsen hade jag en stor, gammal nyckel i blått band.

Varje fredag läste vi högt ur boken och stämningen var väldigt mysig. Barnen var förväntansfulla och extra stilla och koncentrerade. Jag läste högt och eleverna fick följa med i texten eller måla och skriva i en röd ritbok som jag smyckat med en glittrande etikett där barnen fick skriva sitt namn. Många barn gillade att rita och skriva om landet som vi "besökte".

När boken var slut fick eleverna välja var sitt europeiskt land som de ville åka till och sedan fick de själva skriva ett kapitel i samma stil som i "Fröken Europa". Jag tog kopior på elevernas berättelser för de var så härligt fantasifulla att jag ville behålla dem som minnen.

Vi lärde oss mycket om Europa och hade jättetrevliga diskussioner. Det var ett suveränt material att arbeta med och barnen var så stolta och glada när de fick ta hem boken och det röda magiska Europa-häftet. Jättekul!

Om författarna

Författaren Kerstin Gavander kommer ursprungligen från Karlshamn i Blekinge. Hon är lärare i svenska, engelska och samhällsorienterande ämnen och har arbetat som lärare i 18 år, från norra Botkyrka till Östermalm. Kerstin Gavander har skrivit flera skönlitterära böcker för barn mellan 9 och 13 år, till exempel Vinterkarusellen och Lyckosnurran.

Läs mer om Kerstin Gavander på hennes egen hemsida

Recension

Fröken Europa är riktigt bra. Den är både spännande och lärorik och jag kan tänka mig att de som läser den blir sugna på att lära sig mer om Europa förr och nu. Det är en lättläst bok med lagom långa kapitel. - Ur BTJ:s Böcker, 2004:21

Fakta presenteras oftast i dialog mellan fröken och klassen på ett språk som passar barn i 10-12-årsåldern. Texten kompletteras med tuffa teckningar i färg av Anders Westberg. Boken förverkligar sitt pedagogiska syfte för barn på mellanstadiet på ett bra sätt. - Ur BTJ:s Böcker, 2004:21

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen