Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Sverige under andra världskriget Series mark

I dagens samhälle finns nazistgrupper och andra främlingsfientliga organisationer ständigt närvarande. Kunskaper om deras ideologier och konsekvenserna av deras idéer behöver ständigt upprepas och spridas.

Torsten Bengtsson

Om författarna

Fråga ämnesrådgivaren

Lämplig för

RecensionTitel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Sverige under andra världskriget

978-91-47-09314-4

Torsten Bengtsson

Utgivningsår: 2012 , Upplaga: 1
Omfång: 192 sidor

Smakprov

  277 kr  (294 kr)   

Läs mer

Sveriges roll under andra världskriget och händelser som till exempel förintelsen måste ständigt spridas vidare till nästa generation. Utan denna kunskap finns det en risk att ideologier och idéer liknande den som nazismen står för åter får fotfäste och att historien upprepas ännu en gång.

Boken Sverige under andra världskriget vill:
- I kronologisk ordning åskådliggöra utvalda faktahändelser före, under och efter det andra världskriget i Sverige och omgivande grannländer.

- Parallellt med faktatexterna skildra speciella händelser med hjälp av spännande verklighetsliknande texter där barn och ungdomar är huvudpersoner.

- Genom dessa berättelser skapa en känsla för den tidsanda och stämning som rådde i Sverige.

- Använda ett upplägg och ett lättläst språk som gör att dagens ungdomar kan ta till sig texten och förstå olika skeenden under det andra världskriget.

Om författarna

Torsten Bengtsson är författare och lärare.

Recension

"Det här är ett ambitiöst och lyckat försök att skapa en berättelse där den lilla historien länkas samman med den stora. Det är genomgående vanliga människors vardag som är "motorn" i texten, vilket gör att de storpolitiska perspektiven blir mera begripliga." BTJ Häftepos 12109452, lektör Jan Nilsson

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen