Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Får vi titta på film nu? Series mark

Filmkunskap med övningar
Att använda sig av film i undervisningen är inte bara ett trevligt sätt att få variation. Det är också nödvändigt för att ge eleverna verktyg för att kunna ta del av, reflektera över och värdera innehåll och uttrycksmedel i film, som det står i skolverkets mål att uppnå för det nionde skolåret.

Daniel Sandin

Fråga ämnesrådgivaren

Lämplig förTitel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Får vi titta på film nu DVD/Cd kop.underlag

978-91-47-90492-1

Daniel Sandin

DVD
Utgivningsår: 2010 , Upplaga: 1

Smakprov

  1457 kr  (1821 kr)   

Läs mer

Vill du arbeta konstruktivt med film i undervisningen? Här får du ett filmmaterial med stöd i kursplanen och med konkreta uppgifter inom olika temaområden där du dessutom får förslag på ämnesintegrering. Får vi titta på film nu? består av:

- Ett elevhäfte med allmän filmkunskap där eleverna får lära sig om hur film kommer till, dramaturgi, innehåll, form etc. De får lära sig modeller för analys samt användbara termer.

- En dvd med två filmer à ca 20 minuter gjorda av examenselever på Göteborgs filmhögskola.

- En cd med lärarmaterial samt kopieringsunderlag med övningar dels till de två medföljande filmerna samt till åtta andra filmer som vi hänvisar till under olika teman i materialet.

Cd:n är sampackad med dvd:n. Elevhäftena säljs i 10-pack.

Genom filmuppgifterna arbetar eleverna med många typiska mål för svenskämnet; analysera, reflektera, diskutera och jämföra. Utgångsämnet för uppgifterna är i första hand svenska, men det finns även uppgifter kopplade till t.ex. engelska och SO. När vi gjort filmurvalet har vi tagit hänsyn till svenskämnets karaktär och mål, viktiga ämnen för målgruppen samt att det ska gå att ämnesintegrera med andra skolämnen. Filmerna finns på landets AV-centraler eller Swedish Films, vilka de flesta skolor har avtal med idag.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen