Endast avtalskunder kan beställa på www.liber.se. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Svenska för dig – Kapitel för kapitel Series mark

Lässtrategier, 30 romaner och läslust!

Vill du hjälpa dina elever att ”älska läsa”? Ta hjälp av Cissi Lavérs pedagogiska material som lotsar eleverna igenom 30 skönlitterära böcker. Läsningen och böckernas innehåll knyts till elevernas språkutveckling och de olika lässtrategier som finns presenterade i materialet.
Passar både den läsovane och bokslukaren!

Cissi Lavér

Smakprov

Om författarna

Fråga ämnesrådgivaren

Lämplig förTitel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Svenska för dig - Kapitel för kapitel (nedladdningsbar)

978-91-47-11876-2

Cissi Lavér

Fil
Utgivningsår: 2016 , Upplaga: 1
Nedladdningsbar i 12 månader Omfång: 290 sidor

Smakprov

  1746 kr  (2182 kr)   

Det centrala innehållet i Svenska för dig och Handbok i svenska

E471175709

Fil

       

Läs mer

Kapitel för kapitel
Lässtrategier, 30 romaner och läslust!

Cissi Lavér har arbetat fram en bokläsningsmodell som hon kallar kapitel för kapitel. Med hjälp av pedagogiska analysuppgifter till varje kapitel, lotsar hon eleverna från pärm till pärm i 30 skönlitterära böcker. Läsningen och böckernas innehåll knyts till elevernas språkutveckling och de olika lässtrategier som finns presenterade i materialet. Uppgifterna kopplas dessutom ihop med kunskapskraven i sv och sva, vilket synliggör lärandet för både elever och pedagoger.

Författarens högsta önskan är att eleverna ska känna läslust. Hon har därför varit noga i sitt val av de 30 skönlitterära titlarna. Ni hittar t.ex. Ett öga rött, Cirkeln, Katherine-teorin, Min pappa är snäll och min mamma är utlänning, En man som heter Ove, Agnes Cecilia, Det finns inga skridskor i öknen och Kanske är det allt du behöver veta. Variationen är stor och det finns något för alla elever!

Om författarna

Cissi Lavér är legitimerad lärare i ämnena svenska, svenska som andraspråk och psykologi. Hennes pedagogiska erfarenhet sträcker sig ända från grundskolan och gymnasieskolan till vuxenutbildningen. Cissis drivkraft i både undervisning och skrivande är att få eleverna att våga läsa, hitta läsglädje och till sist älska skönlitteratur.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen