Endast avtalskunder kan beställa på www.liber.se. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Spektrum Teknik Series mark

Sveriges populäraste NO-serie!
Spektrum-serien kompletteras nu med Spektrum Teknik. Läroboken har lättlästa texter, förklarande bilder, tydlig struktur och en mängd infallsvinklar.
Ett tryckt test-kit finns att beställa i begränsad upplaga: ett kapitel ur grundboken, övningar samt ett utdrag ur lärarhandledningen som även inkluderar ett större projekt. Det skickades ht-16 till tekniklärare i alla svenska 7-9-skolor, så det finns antagligen på din skola.

Anders Karlsson, Helen Brink

Smakprov

Om författarna

Fråga ämnesrådgivaren

Lämplig förTitel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Spektrum Teknik

978-91-47-11569-3

Anders Karlsson, Helen Brink

Omfång: 196 sidor

Smakprov

Ber. lev. v. 35-2017
Nyhet
 
270 kr  (286 kr)   

Spektrum Teknik test-kit 2016

C1600202

Utgivningsår: 2016 , Upplaga: 1

Smakprov

       
Erbjudande Sida 1 av 1    

Läs mer

Spektrum Teknik belyser först helheten, sedan detaljerna. Att förstå teknik handlar om att identifiera tekniska system, och att se vilka lösningar de byggs upp av. Genom tolv aktuella teknikområden får eleverna göra precis det, och samtidigt analysera teknik ur olika aspekter. Läromedlet uppmärksammar den teknik som finns i vår vardag. Dessutom berättar utvecklings- och forskningsavdelningar, inom allt från verkstadsbranschen till livsmedelsindustrin, om de tekniska utmaningar de möter.

Utgångspunkten för läromedlet är förstås förmågorna och det centrala innehållet. Spektrum Teknik tar Lgr11 på allvar!

Komponenter Grundbok, lärarhandledning och webbapp.

Kapitelupplägg, grundbok Det är enkelt att orientera sig i Spektrum Teknik. Varje kapitel följer samma struktur:

- En introduktion till ett tekniskt system

- En begreppskarta som förtydligar det tekniska systemet

- En presentation av vad eleven får lära sig samt en innehållspresentation

- Ett urval av de tekniska lösningar som bygger upp det aktuella tekniska systemet

- Livscykelanalys

- Utveckling och historia

- Alternativa lösningar

- Sammanfattning

- Finalen (övningar, frågor och miniprojekt)

Lärarhandledning Precis som i övriga Spektrumserien utgörs lärarhandledningen av kommentarer till alla moment i boken, kopplingar till kursplanernas syfte och centrala innehåll, kapitelprov med facit, demonstrationer, pedagogiska tips etcetera.

I lärarhandledningen finns även en längre projektuppgift som är uppbyggd med klassisk projektmetodik. Arbetet sker från problem till skiss och modell, och digital teknik är naturliga inslag i projekten.

Om författarna

Anders Karlsson är även författare till det uppskattade läromedlet Spektrum Fysik. Förutom en grundskollärarexamen, har han arbetat som redaktör på bland annat Bonnier Lexikon och Forskning och Framsteg.

Helen Brink är förstelärare och har en bakgrund som ingenjör. Sedan 2002 arbetar hon som legitimerad tekniklärare med årskurs 7–9.

Detta e-läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma e-läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen