Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Mitt språk är ryska Series mark

Ryska som modersmål

Mitt ryska språk är avsedd för rysktalande elever i årskurs F–6 som läser ryska som modersmål. Boken passar också elever som läser ryska på annat vis med lärarledd undervisning.

Ludmila Maurer, Elena Geddis

Smakprov

Om författarna

Fråga ämnesrådgivaren

Lämplig förMitt språk är ryska 1

Titel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Mitt språk är ryska Ryska som modersmål

978-91-47-10468-0

Ludmila Maurer, Elena Geddis

Utgivningsår: 2013 , Upplaga: 1
Omfång: 120 sidor

Smakprov

  167 kr  (177 kr)   

Mitt språk är ryska 2

Titel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Mitt språk är ryska 2 del 1

978-91-47-10467-3

Ludmila Maurer, Elena Geddis

Utgivningsår: 2013 , Upplaga: 1
Omfång: 192 sidor

Smakprov

  177 kr  (188 kr)   

Mitt språk är ryska 2 Del 2

978-91-47-10486-4

Ludmila Maurer, Elena Geddis

Utgivningsår: 2013 , Upplaga: 1
Omfång: 172 sidor

Smakprov

  177 kr  (188 kr)   

Mitt språk är ryska 3

Titel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Mitt språk är ryska 3

978-91-47-11827-4

Ludmila Maurer, Elena Geddis

Utgivningsår: 2015 , Upplaga: 1
Omfång: 180 sidor

Smakprov

  178 kr  (189 kr)   

Läs mer

Många tvåspråkiga barn får modersmålsundervisning i Sverige. Författarna Elena Geddis och Ludmila Maurer har undervisat i ryska som modersmål i många år. De har skrivit en serie läromedel för dessa elever, vilket kommer att underlätta undervisningen och göra lektionerna lekfulla och ändamålsenliga!

Mitt språk är ryska 1 är avsedd för rysktalande elever som läser ryska som modersmål under år F-3. Boken är avsedd att underlätta språkinlärningen för tvåspråkiga elever genom att de på ett enkelt och åldersadekvat sätt får gå igenom grunderna till det ryska språket.

Mitt språk är ryska 1 är uppbyggd efter det ryska alfabetet, boken tränar ordinlärning, läsning och skrivning på ett lustfyllt och lekande sätt. Det är en allt-i-ett-bok där ord, texter och övningar varvas med roliga teckningar. Eleverna får träna rysk skrivstil och får samtidigt läsa, rita och leka sig fram.

Mitt språk är ryska 2 är avsedd för elever i åk 4-5 och består av två böcker : Del 1 och Del 2. Mitt språk är ryska 2 är tematiskt upplagd efter ämnen som Skolan, Om mig, Kläder, Årstider osv. Varje kapitel innehåller texter och ryska folksagor avsedda att träna hör- och läsförståelse och att vidga elevernas ordförråd, samt grammatiska övningar och kreativa skrivuppgifter.

Del 2 fortsätter där Del 1 slutar, men har något mer avancerade texter och grammatik. Del 2 kan också användas separat. Stilen är fortfarande lekfull och eleverna får läsa, rita, leka och arbeta sig fram.

Mitt språk är ryska 3 är avsedd för elever i åk 6-7. Boken tar upp teman som ryska helger, familjetraditioner och namn, mat, städer och viktiga historiska personer och händelser. Eleverna läser och analyserar fakta och skönlitterära texter, gör muntliga presentationer, tränar rysk grammatik och utvidgar sitt ordförråd. Alla texter och övningar är framtagna för att göra undervisningen av ryska som modersmål rolig för både lärare och elever!

Alla böckerna i serien är allt-i-ett-böcker.

Om författarna

Elena Geddis har studerat vid Ryska Statliga Pedagogiska Universitet, uppkallat efter Herzen i Sankt Peterburg (PPGU), och rysk filologi vid Slaviska institutionen på Stockholms universitet.

Ludmila Maurer har studerat vid Moskvas Statliga Universitet uppkallat efter Lomonosov (MGU) och har en doktorsexamen i filologi. Hon är också författare till ett flertal publikationer om tvåspråkighet, litteraturhistoria och litteraturvetenskap.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen