Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Hygien med egenkontroll Series mark

Hygien- med egenkontroll är avsedd för dig som ska arbeta yrkesmässigt med mat. Det kan vara i restaurangkök, i butik eller på en mindre livsmedelsanläggning. Boken ger grundläggande kunskap om hygien för att kunna arbeta med livsmedel.

Peter Hylmö

Om författarna

Fråga ämnesrådgivaren

Lämplig för



Titel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Hygien Onlinebok Grupplicens

978-91-47-91803-4

Onlinebok
Utgivningsår: 2015 , Upplaga: 1
Abonnemangsperiod:12 månader

Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser.

  119 kr  (149 kr)   

Hygien Onlinebok Lärarlicens utvärderingsabonnemang

CE79180201

Onlinebok
Utgivningsår: 2015 , Upplaga: 1
Abonnemangsperiod:2 veckor

Beställ en gratis lärarlicens för att utvärdera.

       

Hygien med egenkontroll

978-91-47-11727-7

Peter Hylmö

Utgivningsår: 2015 , Upplaga: 1
Omfång: 180 sidor

Smakprov

  300 kr  (318 kr)   
Författarkrönika Sida 1 av 1    
  • Ämnet hygien handlar mycket om att förhålla sig till mikroorganismer, dessa små varelser som finns i miljontals överallt, men som vi inte kan se med blotta ögat. Det gäller att förstå skillnaden mellan de nyttiga och de elaka."

    Till författarkrönikan av Peter Hylmö

Läs mer

Hygien - med egenkontroll behandlar mikroorganismers förekomst och livsbetingelser, smittvägar och sjukdomar. Vikten av kunskap om den personliga hygienen samt hur man rengör lokaler och redskap betonas. Boken avslutas med en del som behandlar egenkontroll.

För att underlätta inläsningen finns ordförklaringar i marginalen. Varje kapitel avslutas med en sammanfattning och repetitionsfrågor. Boken är skriven för kursen hygien som är obligatorisk på Restaurang- och livsmedelsprogrammet men är lika användbar i utbildningar och yrken där man behöver grundläggande kunskaper om livsmedelshygien.

Ur innehållet
- Baskunskaper

- Människan, maten och mikroorganismerna

- Allmän mikrobiologi

- Smittspridning

- Matförgiftningar

- Konserveringsmetoder

- Livsmedelshygien

- Personlig hygien

- Rengöring

- Lokaler och utrustning

- Provtagning

- Offentlig kontroll

- Egenkontroll del 1, grundförutsättningar

- Egenkontroll del 2, HACCP

- Egenkontroll del 3, Internrevision

Om författarna

Peter Hylmö har lång yrkeserfarenhet från livsmedelsindustri och undervisning från gymnasium till universitet. Han arbetar också som konsult med projekt och utbildning inom kvalitet och hygien, samt mat och hälsa.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen