Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Livsmedels- och näringskunskap Series mark

Livsmedels- och näringskunskap ger en helhetsbild av livsmedlens väg från råvaruproduktion till tillagning. Näringsämnenas uppbyggnad och funktion presenteras i samband med olika livsmedelsgrupper vilket gör kopplingen mellan dem tydlig. Hur hälsan är beroende av rätt kost är ett återkommande tema i läromedlet, som även tar upp etiska och miljömässiga frågor inom ämnet.

Helen Westblom Jonsson

Om författarna

Fråga ämnesrådgivaren

Lämplig för

Recension



Titel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Livsmedels- och näringskunskap Onlinebok Grupplicens

978-91-47-92109-6

Onlinebok
Utgivningsår: 2015 , Upplaga: 1
Abonnemangsperiod:12 månader

Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser.

  119 kr  (149 kr)   

Livsmedels- och näringskunskap Onlinebok Lärarlicens utvärderingsabonnemang

CE79210801

Onlinebok
Utgivningsår: 2015 , Upplaga: 1
Abonnemangsperiod:2 veckor

Beställ en gratis lärarlicens för att utvärdera.

       

Livsmedels- och näringskunskap

978-91-47-10813-8

Helen Westblom Jonsson

Utgivningsår: 2015 , Upplaga: 1
Omfång: 392 sidor

Smakprov

  432 kr  (458 kr)   

Läs mer

Livsmedels- och näringskunskap är skrivet för kursen livsmedels- och näringskunskap 1 på gymnasiet.

Läromedlet ger grundläggande kunskaper om våra livsmedel och hur de ska hanteras, förvaras och tillagas för att på bästa sätt bevara smak och kvalitet. Att arbeta professionellt med att bereda och tillaga mat förutsätter även kunskaper om hur produktion, transporter och lagring av råvaror och livsmedel påverkar slutprodukten. Boken är rikligt illustrerad med fotografier på livsmedel, både i sina växt- eller livsmiljöer och som färdiga produkter.

Näringsämnenas uppbyggnad och funktion presenteras i samband med olika livsmedelsgrupper vilket gör kopplingen mellan dem tydlig. Hur hälsan är beroende av en allsidig och näringsriktig kost är ett återkommande tema och kostbehov för olika grupper presenteras. Läromedlet tar även upp etiska och miljömässiga frågor inom ämnet.

Livsmedels- och näringskunskap är ett läromedel för restaurang- och livsmedelsprogrammet och är indelat i åtta delar:

- Maten, människan och miljön

- Proteiner

- Fetter

- Kolhydrater

- Vitaminer

- Mineraler

- Andra typer av råvaror och livsmedelstillsatser

- Matberedning och näringsinnehåll

Varje del i läromedlet avslutas med uppgifter. I slutet finns livsmedelstabeller och underlag till att göra egna näringsberäkningar.

Om författarna

Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.

Recension

Christina Ullman i BTJ-häftet nr 22, 2015: Boken är engagerande och pedagogisk, intressant långt utanför skolan. Viktigt när kostfrågor, matlagning och livsmedelsproduktion alltmer upptar det allmänna intresset. Boken är rikt illustrerad och har innehållsregister samt register över uppslagsord och bildregister. Den vänder sig till alla intresserade av livsmedelsproduktion, kostfrågor, matlagning, näringsrik och vällagad mat.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen