Endast avtalskunder kan beställa på www.liber.se. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Matlagning 1 Series mark

Ett helt nytt läromedel inom ämnet matlagningskunskap
Att laga mat på ett yrkesmässigt sätt kräver kunskaper om såväl moderna som traditionella hantverksmetoder. Men det är inte bara förmågan att tillaga varma och kalla rätter det handlar om. Man måste också kunna planera tillagningen, beräkna mängder, arbeta hygieniskt samt använda olika redskap och maskiner på ett ergonomiskt och säkert sätt.

Helen Westblom Jonsson

Smakprov

Om författarna

Fråga ämnesrådgivaren

Lämplig för

Recension



Matlagning 1

Titel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Matlagning 1

978-91-47-10777-3

Helen Westblom Jonsson

Utgivningsår: 2013 , Upplaga: 1
Omfång: 304 sidor

Smakprov

  394 kr  (418 kr)   

Matlagning 1 Onlinebok

Titel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Matlagning 1 Onlinebok Grupplicens

978-91-47-91834-8

Helen Westblom Jonsson

Onlinebok
Utgivningsår: 2014 , Upplaga: 1
Abonnemangsperiod:12 månader

Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser

  119 kr  (149 kr)   

Matlagning 1 Onlinebok Lärarlicens utvärderingsabonnemang

CE79183301

Onlinebok
Utgivningsår: 2014 , Upplaga: 1
Abonnemangsperiod:2 veckor

Beställ en gratis lärarlicens för att utvärdera läromedlet.

       
Sida 1 av 1    
Författarkrönika Sida 1 av 1    

Läs mer

Utmärkande drag
- Traditionella och moderna metoder

- Instruerande bilder

- Stor receptdel

Matlagning 1 innehåller grunderna i hur arbetet i köket kan organiseras och planeras, kökets redskap, maskiner och annan utrustning samt grundläggande matlagningsmetoder.

Läromedlet är indelat i fyra delar:

- Organisation, planering och utrustning

- Varmkök

- Kallkök

- Recept

I slutet av boken finns en ordlista med termer som används inom ämnet. Boken är illustrerad med tydliga instruerande fotografier som är till stor hjälp för läsaren. I de olika kapitlen finns uppgifter av utredande karaktär som gör att man praktiskt får tillämpa de teoretiska delarna. Uppgifterna ger dels en förståelse för vad som händer vid matlagning och dels vilka ekonomiska konsekvenser olika tillagningsmetoder ger.

Läromedlet är skrivet för kursen med samma namn på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Boken vann Svenska Publishing-Priset 2014 i kategorin läromedel.

Om författarna

Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.

Recension

All fakta inom de olika områdena beskrivs tydligt med förklaringar, definitioner och med frågor och svar som ger boken en tydlig och pedagogisk inriktning.

Charlotte Berglund, Bibliotekstjänst 14102202

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen