Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Ombudskapitalisterna

Institutionella ägares röst och roll

Det har skett ett ägarskifte på världens finansmarknader. Vilka som äger aktier och hur de äger har på bara några decennier förändrats radikalt. Den här boken handlar om de nya ägarna: ombudskapitalisterna.

Anette Nyqvist

Smakprov

Om författarna

Lämplig förTitel   Exkl moms Antal Köp/Spara

Ombudskapitalisterna

978-91-47-11187-9

Anette Nyqvist

Utgivningsår: 2015 , Upplaga: 1
Omfång: 256 sidor

Smakprov

  377 kr  (356 kr)   

Läs mer

Vår tids kapitalister är organisationer – inte individer. De är fondbolag, livförsäkringsbolag och pensionsfonder världen över och de kallas ofta institutionella ägare. Deras uppdrag är att vara ombud för sina kunder och investera kundernas kapital på ”bästa sätt”. Allt fler av dessa ombud vill framstå som aktiva och ansvarsfulla ägare. De hävdar att det är möjligt att både tjäna pengar och göra gott.

Boken bygger på en etnografisk undersökning av hur och var institutionella ägare tar sitt ansvar. Vilka möjligheter har de institutionella ägarna att förvalta våra pengar på ett ansvarsfullt sätt?

Om författarna

Anette Nyqvist, socialantropolog, är forskare på Stockholms centrum för forskning om den offentliga sektorn (Score) och vikarierande lektor vid socialantropologiska institutionen, båda vid Stockholm universitet. Hennes forskningsintresse är skärningspunkten mellan statlig maktutövning och skapandet av marknader.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen