Obs för att du säkert ska se rätt priser - logga in/registrera dig!
Om du inte är avtalskund rekommenderar vi att du går till Libers shop hos Adlibris, där du kan köpa alla Libers produkter.

 

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Institutionell teori

- idéer, moden, förändring

Institutionell teori är en teoribildning som belyser varför organisationer inte fungerar som de rationella verktyg de är tänkta att vara. Den sätter fokus på hur organisationer styrs av omgivande faktorer, invanda mönster och tillfälliga moden snarare än av rationalitet.

Ulla Eriksson-Zetterquist

Smakprov

Om författarna

Lämplig förTitel   Exkl moms Antal Köp/Spara

Institutionell teori

978-91-47-08873-7

Ulla Eriksson-Zetterquist

Utgivningsår: 2009 , Upplaga: 1
Omfång: 192 sidor

Smakprov

  300 kr  (283 kr)   
Författarkrönika Sida 1 av 1    

Läs mer

Inom den skandinaviska organisationsforskningen har institutionell teori en särställning. Med den här boken introduceras grunderna i institutionell teori för en bredare krets. Författaren presenterar framväxten av tre olika skolor: tidig institutionell teori, nyinstitutionell teori och skandinavisk institutionell teori samt gör nedslag i klassisk och samtida forskning. Boken avslutas med en jämförande översikt över de olika inriktningarna och en diskussion om kommande möjliga forskningsområden.

Sagt om boken
Ulla Eriksson-Zetterquist gör en utomordentligt klar och omfattande presentation av institutionell teori i organisationsstudier. Boken är ett måste för alla som vill veta mer om institutionernas uppkomst, försvinnande och förändring. Den presenterar forskningsresultaten på ett tillgängligt sätt utan att förenkla dem.

Barbara Czarniawska, professor vid GRI, Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Om författarna

Ulla Eriksson-Zetterquist är professor och verksam vid GRI, Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Detta e-läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma e-läromedel.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen