Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Rika matematiska problem

- inspiration till variation

Det här är en bok om hur man kan använda problemlösning i skolans matematikundervisning på olika nivåer. Hur känner man igen ett "rikt problem"? Hur anpassar man problemet till olika elevers enskilda förutsättningar? Genom kreativa exempel visar författarna hur en lämpligt upplagd problemlösning kan vara ett sätt att nå kursplanernas mål och samtidigt skapa variation och arbetsglädje.

Kerstin Hagland, Rolf Hedrén, Eva Taflin

Smakprov

Om författarna

Lämplig för

RecensionTitel   Exkl moms Antal Köp/Spara

Rika matematiska problem

978-91-47-05150-2

Kerstin Hagland, Rolf Hedrén, Eva Taflin

Utgivningsår: 2005 , Upplaga: 1
Omfång: 240 sidor

Smakprov

  353 kr  (333 kr)   

Rika matematiska problem Övningar

E470515001

Fil

       

Om författarna

Kerstin Hagland är fil mag med matematik som huvudämne.

Rolf Hedrén var fil dr i pedagogik med inriktning mot matematikdidaktik samt fil lic i matematik.

Eva Taflin är fil dr i matematik med matematikdidaktisk inriktning samt lektor i matematikdidaktik vid Högskolan Dalarna.

Recension

Den 8 april 2008 tilldelades författaren Eva Taflin Skolportens stipendium för mest inspirerande avhandling. Med motiveringen:

”För att hon visar att matematik först och främst handlar om att tänka kreativt och utifrån detta har formulerat en konkret undervisningsmetod för ökat lärande och mera matteglädje.”

Med ”mest inspirerande” avsågs den doktorsavhandling som juryn tror sprider mest lust, väcker mest entusiasm och upptäckarglädje, som på bästa sätt startar, stimulerar och befruktar ett tänkande hos skolans lärare och ledare i deras yrkesutövning och som kan leda till att de faktiskt inser, förstår eller kommer på någonting som gör att de förändrar sin praktik.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen