Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Boken om pedagogerna

Boken om pedagogerna är en antologi för dig som vill förstå varför den svenska skolan ser ut som den gör. I denna nya bearbetade upplaga har det tillkommit kapitel om digitalisering, segregation och frågan om inkludering.

Anna Forssell (red)

Om författarna

Lämplig för

RecensionTitel   Exkl moms Antal Köp/Spara

Boken om pedagogerna

978-91-47-12288-2

Anna Forssell (red)

Utgivningsår: 2018 , Upplaga: 7
Omfång: 448 sidor

Smakprov

  338 kr  (319 kr)   

Läs mer

Trots att vi lever i en föränderlig tid är de stora pedagogiska frågorna desamma nu som då: vad är pedagogik, vad är viktig kunskap, hur går lärande till, vilka medborgerliga dygder ska skolan förmedla, vilken är skolans roll i samhället, och hur skall skolan styras och organiseras så att alla barn och unga ges likvärdiga möjligheter att utvecklas maximalt?

Genom att tränga bakom retoriken och de pedagogiska trenderna tecknar bokens författare hur man i olika tider svarat på de eviga frågeställningarna om kunskap, bildning och rätten till personligt växande, och hur dessa svar formar och har format svensk skola.

Om författarna

Anna Forssell (red) är undervisningsråd på Skolverket och fil dr. vid Stockholms universitet. Författarna till boken är de mest namnkunniga inom sina respektive områden i Sverige.

Lämplig för

Recension

"[...] Texterna ger en mångsidig, ingående och aktuell bild av såväl svenska skolan historiskt som aktuella undervisningsformer och svårigheter som hotar dagens skola. Grundliga referenser och ett omfattande sakregister kompletterar. Denna sjunde upplaga avviker från föregående genom både utbytta och omarbetade texter." Publiceras i BTJ-häftet nr 21, 2018. Lektör Ola Svärd

"Antologin är mångsidig och samtidigt djupgående, vilket gör den till ett utmärkt faktaunderlag i den aktuella pedagogikdebatten. Denna upplaga är grundligt reviderad och innehåller flera nya kapitel." BTJ, häfte 11121025, Ola Svärd

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen