Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Vardagslivets socialpsykologi

I den här boken används socialpsykologiska teorier för att kommentera olika vardagliga exempel, och för att förklara det som annars döljer sig bakom ett självklarhetens skimmer. Vi får följa med till arbetsplatsen, till middagsbjudningen, till dagdrömmandet – till domäner i vardagslivet som vi gärna visar upp för andra och till skrymslen som vi håller hemliga, kanske till och med för oss själva.

Thomas Johansson, Philip Lalander

Smakprov

Om författarna

Lämplig för

RecensionTitel   Exkl moms Antal Köp/Spara

Vardagslivets socialpsykologi

978-91-47-11342-2

Philip Lalander, Thomas Johansson

Utgivningsår: 2018 , Upplaga: 3
Omfång: 248 sidor

Smakprov

  371 kr  (350 kr)   
Författarkrönika Sida 1 av 1    
  • Alltså, öppenhet kan skapa förvirring och svårigheter att finna en ämnets kärna, men det kan också innebära dynamik."

    Till författarkrönikan

Läs mer

Boken ger en fördjupad förståelse för hur människor agerar tillsammans, hur avvikande beteende kan skapas, hur makt utövas i vardagslivet och hur det är att leva i 2000-talets mediesamhälle.

I denna tredje upplaga har det tillkommit två kapitel. I ”Sexualitet, kroppsfixering och identitet” utforskas människans intima och sexuella landskap. Kapitlet behandlar en rad centrala områden som pornografi, kroppsfixering och metrosexualitet. I det andra nya kapitlet – ”På tåget utan papper” – riktas vår uppmärksamhet mot nya migrationsmönster och flyktingskap. Med hjälp av bland andra filosofen Sara Ahmed analyseras de mekanismer som leder till att människor ”stoppas” och hamnar innanför eller utanför samhällets och nationalstatens gränser. Förutom dessa två nyskrivna kapitel har boken dessutom genomgått en omfattande revidering och uppdaterats med nytt material.

Denna socialpsykologiska grundbok vänder sig till studerande i socialpsykologi, sociologi och socialt arbete, och till andra utbildningar med fokus på individens samspel med andra i samhället, till exempel lärarutbildningen, fritidspedagogutbildningen och vårdutbildningar.

Om författarna

Thomas Johansson är professor i pedagogik, med inriktning mot barn- och ungdomsvetenskap, på Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande vid Göteborgs universitet.

Philip Lalander är professor i socialt arbete på Institutionen för socialt arbete vid Malmö högskola.

Recension

[...] Socialpsykologiska begrepp som tas upp och förklaras är bland annat socialisation, sociala konstruktioner, identitet, normalitet, avvikelse och makt. Båda författarna är hängivna socialpsykologer och det märks i deras sätt att presentera ämnet. Boken är välskriven och informativ. Publiceras i BTJ-häftet nr 15, 2018. Lektör Annette Sjöberg"Detta är läroboken jag själv hade velat läsa som student". BTJ, Lektör: Annette Sjöberg Häftepos:10104326

"Den största förändringen i denna andra reviderade upplaga är att boken har utökats med två kapitel. --- Liksom i den tidigare upplagan presenteras socialpsykologins viktigaste teoretiker, från 1900-talets början fram till idag. Socialpsykologiska begrepp som tas upp och förklaras i boken är bland annat socialisation, sociala konstruktioner, identitet, normalitet, avvikelse och makt. Båda författarna är hängivna socialpsykologer och det märks i deras sätt att presentera ämnet." BTJ häfte 13123168 Lektör Annette Sjöberg

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen