Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Social fobi

– Effektiv hjälp med kognitiv beteendeterapi

Hjälp, vad ska de tycka?
Social fobi är en stark rädsla för situationer där man känner sig värderad eller granskad av andra. Den här boken presenterar ett självhjälpsprogram som baseras på kognitiv beteendeterapi och är vetenskapligt utprövat med mycket goda resultat. Dess nio steg omfattar både teoretisk kunskap och praktiska övningar.

Tomas Furmark, Annelie Holmström, Elisabeth Sparthan, Per Carlbring, Gerhard Andersson

Smakprov

Om författarna

Lämplig för

RecensionTitel   Exkl moms Antal Köp/Spara

Social fobi

978-91-47-09754-8

Tomas Furmark, Annelie Holmström, Elisabeth Sparthan, Per Carlbring, Gerhard Andersson

Utgivningsår: 2013 , Upplaga: 2
Omfång: 264 sidor

Smakprov

  310 kr  (292 kr)   

Social fobi Övningar

E470532801

Fil

       

Läs mer

Den nya upplagan innehåller bland annat ett nytt avsnitt om forskningsläget kring självhjälpsbehandling vid social fobi. Sedan boken gavs ut för sex år sedan har cirka 15 studier från oberoende forskargrupper i världen publicerats. Alla med ungefär samma resultat och budskap: Självhjälpsbehandling fungerar. Vidare har flera avsnitt i boken uppdaterats och utvidgats, i synnerhet det som vänder sig till behandlare med tips och råd då boken används som ett stöd i behandling, både individuellt och i grupp. Dessutom har boken kompletterats med ett appendix om mindfulness, en meditationsform som handlar om att uppleva tillvaron här och nu, i stället för att oroa sig för vad som eventuellt kan komma att hända.

Om författarna

Författarna är legitimerade psykologer med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning. Tomas Furmark, Per Carlbring och Gerhard Andersson är dessutom professorer i klinisk psykologi. Annelie Holmström är verksam som psykolog inom rekrytering och urval och Elisabeth Sparthan arbetar inom företagshälsovården.

Recension

"Kan man behandla social fobi med text? Enligt bokens författare, som är psykologer med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning (KBT), kan man det. Denna bok, Social fobi, är ett sådant exempel på självhjälpsbehandling. Självhjälpsprogrammet består av nio steg eller som i det här fallet nio kapitel. Varje kapitel innehåller text med olika frågor och övningar som man ska arbeta med, själv eller tillsammans med terapeut. I denna upplaga har några kapitel uppdaterats främst för behandlare som använder boken som stöd i en behandling. [...] Boken rekommenderas till både patienter med social fobi och behandlare som arbetar med dessa frågor och problem." - BTJ häfte 13105284 Lektör Pekka Kataja

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen