Obs för att du säkert ska se rätt priser - logga in/registrera dig!
Om du inte är avtalskund rekommenderar vi att du går till Libers shop hos Adlibris, där du kan köpa alla Libers produkter.

 

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Socialpsykiatri Series mark

Boken beskriver vad det innebär att vara psykiskt funktionshindrad och hur den psykiatriska vården är organiserad. Genom ett lättfattligt språk, fallbeskrivningar, illustrationer och citat underlättas förståelsen av innehållet.

Inga-Lisa Sigling

Smakprov

Om författarna

Lämplig för

RecensionTitel   Exkl moms Antal Köp/Spara

Socialpsykiatri

978-91-47-09294-9

Inga-Lisa Sigling

Utgivningsår: 2010 , Upplaga: 2
Omfång: 176 sidor

Smakprov

  357 kr  (337 kr)   

Läs mer

Socialpsykiatri ger en överskådlig bild av hur psykiatrin utanför sjukhusen ser ut i samhället i dag och hur den skulle kunna se ut. Boken handlar om de insatser som görs av anhöriga och av kommun och landsting för människor som är psykiskt funktionshindrade. Socialpsykiatri tar också upp olika yrkesfunktioner och frivilligorganisationer inom området. En del av boken ägnas åt att beskriva hur olika psykiska funktionshinder kan se ut och upplevas.

För att levandegöra texten finns det genom hela boken verklighetsförankrade fallbeskrivningar. Exemplen visar hur man som personal kan bemöta människor som har en psykisk störning. Kapitlet som behandlar hur samarbetet mellan kommun och landsting kan se ut har som utgångspunkt fyra olika beskrivningar av personer med psykiska störningar.

Varje kapitel innehåller olika sorters uppgifter och sammanfattningar.

Socialpsykiatri är skriven för gymnasieskolan. Den rekommenderas också som ett stöd i verksamheten för personliga ombud, boendestöd och för personal inom dagverksamhet och fritidsverksamhet för psykiskt funktionshindrade, samt av medlemmar i de olika frivilligorganisationerna.

Om författarna

Inga-Lisa Sigling arbetar som konsult med handledning och utbildning. Hon är aktiv i Schizofreniförbundet samt i Studieförbundet Vuxenskolans cirklar för psykiskt funktionsnedsatta och har skrivit flera läroböcker i psykiatri.

Recension

Boken är genom sin utomordentliga struktur lättläst och mycket läsvärd och torde förutom gymnasieskola också vara användbar som fortbildningslitteratur eller diskussionsmaterial inom olika vård- och omsorgsverksamheter, intresseföreningar och till föräldra- och anhöriggrupper."

Ewa Langerbeck BTJ 10113433Socialpsykiatri är en av de 25 titlar som Svensk Bokkonst valde ut 2010, som ett gott exempel på bokkonst för att stimulera och inspirera bokbranschen till ökad kvalitet i produktionen.

Detta e-läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma e-läromedel.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen