Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Mellan Folkhem och Europa

– svensk politik i brytningstid

Svensk politik är i flera avseenden exceptionell i globalt perspektiv. Vi har till exempel ett valdeltagande som ligger i topp i världen och en unik välfärdsmodell som internationellt ses som en förebild. Vi har trots stark statsmakt och omfattande offentlig sektor varit jämförelsevis förskonade från politisk och administrativ korruption. Vi har världens högsta kvinnorepresentation i parlamentet och vi har en svåröverträffad historia av sökande efter samförstånd och jämlikhet.

Li Bennich-Björkman, Paula Blomqvist

Smakprov

Om författarna

Lämplig förTitel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Mellan Folkhem och Europa

978-91-47-08652-8

Li Bennich-Björkman, Paula Blomqvist

Utgivningsår: 2008 , Upplaga: 1
Omfång: 360 sidor

Smakprov

  395 kr  (419 kr)   

Läs mer

Samtidigt är svensk politik full av märkliga motsägelser. Valdeltagande och partimedlemskap sjunker trots att allt fler är intresserade av politik och tror på demokratin. Överlever svensk demokrati om medborgarna alltmer blir åskådare? Vilken makt har media i politiken? Är vi ett självständigt land eller en ”förbundsstat” i EU? Vi har fått ökade valmöjligheter att välja mellan olika vårdgivare och skolformer – kommer detta att leda till segregation och urholkning av den jämlikhet som varit ledstjärnan för den svenska modellen?

Boken är en grundbok för statsvetare, men även lämplig för andra utbildningar där kunskap krävs om det svenska politiska systemet.

Om författarna

Redaktörer är Li Bennich-Björkman och Paula Blomqvist, båda verksamma vid Uppsala universitet.

Övriga författare: Shirin Ahlbäck Öberg, Christina Bergqvist, Björn Fryklund, Sverker Gustavsson, Leif Lewin, Stig Montin, Ulrika Mörth, Birgitta Niklasson, Svante Nycander, Henrik Oscarsson, Bo Rothstein, Jesper Strömbäck, Daniel Tarschys.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen