Endast avtalskunder kan beställa på www.liber.se. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Motivationsarbete

Författaren presenterar här en metod för att motivera klienter/patienter till behandling. Han utvecklar teorierna och belyser dem med aktuella fallbeskrivningar.

Per Revstedt

Smakprov

Om författarna

Lämplig förTitel   Exkl moms Antal Köp/Spara

Motivationsarbete

978-91-47-11146-6

Per Revstedt

Utgivningsår: 2014 , Upplaga: 4
Omfång: 300 sidor

Smakprov

  349 kr  (329 kr)   

Läs mer

De som är praktiskt verksamma inom socialtjänsten, kriminalvården eller psykiatrin förväntas kunna motivera klienter (patienter) som är tveksamma till behandling. I motivationsarbete redovisar författaren en metod att nå till synes omotiverade patienter. I denna fjärde omarbetade upplaga är resonemangen utvecklade och åskådliggjorda med nya fallbeskrivningar. Boken består av tre delar. Den första handlar om teori och värderingar och beskriver det synssätt som motivationsarbetaren måste ha med sig i mötet med klienten. Del två tar upp relationen mellan motivationsarbetare och klient och är en praktisk tillämpning av teori och värderingar. Den tredje delen behandlar metoder och tekniker som kan påskynda motivationsprocessen.

Motivationsarbete vänder sig till studerande och yrkesverksamma inom socialt arbete, kriminalvård och missbrukarvård och är en praktisk handledning för dem som möter omotiverade klienter i sitt arbete.

Om författarna

Per Revstedt, leg psykolog och leg psykoterapeut med handledarkompetens, har under många år arbetat inom sluten psykiatrisk vård och med miljöterapeutiskt behandlingsarbete inom institutionsvård.

Han har också mångårig erfarenhet som handledare och utbildare inom socialtjänst, kriminalvård och psykiatri.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen