Endast avtalskunder kan beställa på www.liber.se. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Läromedelsförfattarpriset Lärkan

Börge Ring får Lärkan 2015

Börge Ring får läromedelsförfattarpriset Lärkan 2015 i kategorin Gymnasium. Priset delades ut den 26 oktober 2015 under Skolforum av Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic.

Grattis till Lärkanpriset 2015, Börge Ring! Grattis till Lärkanpriset 2015, Börge Ring!

Läromedelsförfattarpriset Lärkan delas ut av SLFF för att lyfta författarens roll i framtagning av läromedel. Priset premierar god textkvalitet samt goda pedagogiska och didaktiska egenskaper i författarskapet. Om Lärkan och Sveriges Läromedelsförfattares förbund SLFF på slff.se

Ur prismotiveringen av Sveriges Läromedelsförfattares Förbund:

Börge Ring är en inspirerande läromedelsförfattare som i sina läromedel i religionskunskap och svenska strävar efter att göra kunskapen, via texten, tillgänglig och uppgifterna intressanta och närliggande. Han försöker alltid hitta de infallsvinklar som kan väcka elevernas intresse och motivera dem att gå vidare för att fortsätta växa. Han brinner för alla elever, de svaga, likväl som de duktiga.

Börge Ring är en värdig mottagare av Lärkanpriset 2015 i kategori Gymnasium."

Mitt läroboksskrivande är lustfyllt - läs Börge Rings reflektion 

Tacktal av Börge Ring, Lärkanpriset 2015

– Jag vill gärna se läroboken ungefär som en vän som man har att prata med och bolla idéer mot. Ibland håller man inte med den där vännen, men man har den att hålla i handen. Och jag tänker nog att de flesta av oss, vi behöver någon att hålla i handen. Jag tycker i dubbel bemärkelse att vi ska hålla en lärobok i handen, sa Börge.  

Aktuella läromedel:

Religion och ...

Börge Ring

SO-Serien Religion

Ingrid Berlin, Börge Ring

Upptäck Religion

Daniel Johansson Sandin, Börge Ring, Anna Lindstam