Endast avtalskunder kan beställa på www.liber.se. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Reflektion av Lärkanpristagaren 2015 Börge Ring

Lustfyllt läromedelsskrivande

Mitt läroboksskrivande har varit lustfyllt. Det är en glädje att få sammanfatta, strukturera och mejsla fram en text som är läsvänlig. Jag skriver för dem som sitter längst bak i klassrummet och inte hör allt, inte förstår alla ord och som behöver struktur. Det var där jag satt under hela min skoltid, längst bak, rädd och osäker.

Börge Ring är vinnare av läromedelsförfattarpriset Lärkan 2015. Börge är läromedelsförfattare, gymnasielärare, trubadur och kompositör. Foto: Johannes Ring Börge Ring är vinnare av läromedelsförfattarpriset Lärkan 2015. Börge är läromedelsförfattare, gymnasielärare, trubadur och kompositör. Foto: Johannes Ring

Läs också Börges författarkrönika I skärningspunkten mellan tolerans och fundamentalism

 

I böckerna försöker jag samtala med eleverna och ge dem överblick och fakta som utgångspunkt för vidare reflektion. Mina ämnen religionskunskap och svenska har det gemensamt att de behandlar livet, hur det ser ut, hur det ska levas och tolkas. Bästa sättet att lära sig på är att i tal och skrift formulera sina tankar.

Bästa sättet att lära sig på är att i tal och skrift formulera sina tankar.
En lärobok är i sina bästa stunder en samtalspartner, som eleven får bolla sina egna erfarenheter och tankar mot. Målet är att det samtalet ska leda till att eleven bättre kan formulera sina tankar om livet.

Börge Ring

 

Börge Ring får SLFF:s läromedelsförfattarpris Lärkan 2015. Börge har skrivit många uppskattade läromedel för Liber och vi är så glada för hans skull.

SO-Serien Religion

Ingrid Berlin, Börge Ring

Religion och ...

Börge Ring

Upptäck Religion

Daniel Johansson Sandin, Börge Ring, Anna Lindstam

Exposé - Samhällskunskap

Michaela Arlt, Fuat Deniz, Kjell Engelbrekt, Hanns von Hofer, Ci Holmgren, Fredrika Lagergren Wahlin, Rolf Lidskog, Annika Svensson, Henrik Tham, Anna Andersson, Jan-Olof Andersson, Börge Ring