Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Likabehandling i arbetslivet

En handbok för chefer: så följer du den nya diskrimineringslagen

Den nya diskrimineringslagen ställer krav på att arbetsgivare ska bedriva ett målinriktat arbete mot diskriminering och för likabehandling. Men vad betyder det och hur kan du göra?
Den här boken vänder sig till dig som är chef, fackligt ombud eller på annat sätt arbetar med personalfrågor. Förhoppningen är att den ska stödja och inspirera dig och dina kollegor i arbetet med likabehandling och jämställdhet. Att den ska hjälpa er att gå från ord till handling, vare sig ni befinner er i ett inledningsskede eller vill förstärka ett redan pågående arbete.

Moa Hjertson, Kajsa Svaleryd

Smakprov

Om författarna

Lämplig förTitel   Exkl moms Antal Köp/Spara

Likabehandling i arbetslivet

978-91-47-09532-2

Utgivningsår: 2010 , Upplaga: 1
Omfång: 176 sidor

Smakprov

  315 kr  (297 kr)   

Läs mer

Det finns många vinster med ett aktivt likabehandlingsarbete. Det handlar om att vara en attraktiv arbetsgivare, där mångfald är en självklarhet och varje medarbetare kan vara den han eller hon är. Men likabehandlingsarbetet är också viktigt för att skapa trovärdighet i relation till kunder, brukare och medborgare. Steg för steg förtydligar boken lagens syfte och ger stöd i det förebyggande arbetet genom konkreta exempel från vardagen, diskussionsunderlag och övningar.

I boken myntas begreppet 5F som sammanfattar de krav som lagen ställer. Det handlar om att Förbjuda (F1), Främja (F2), Förebygga (F3), Förankra (F4) och att Följa upp (F5). Författarna delar med sig av sina teoretiska kunskaper och erfarenheter av att arbeta strategiskt, nyskapande och utvecklande med likabehandling.

Årets HR-bok 2011
Likabehandling i arbetslivet har utsetts till Årets HR-bok 2011. Utmärkelsen Årets HR-bok delas ut av Personal & Ledarskap och Sveriges HR-förening. Juryn består av yrkesverksamma specialister inom HR. Juryns motivering lyder: "Att verkligen uppnå likabehandling på arbetsplatsen är en ständigt pågående process. För att våga möta sina egna, ofta oreflekterade, värderingar och de normer som styr oss krävs både arbete och mod. Boken är ett utmärkt hjälpmedel för detta. Kloka frågeställningar och värderingsövningar för alla medarbetare kombineras med checklistor, tips och instruktioner till det systematiska arbetet. Boken är ett gott stöd för den HR-chef som vill arbeta medvetet med att utveckla sin organisation. Ämnet är aktuellt och angeläget samtidigt som boken är användbar för HR-specialister och chefer, vilket gör den till Årets HR-bok."

Artikel i Personal och ledarskap 1/2012: Årets HR-bok hjälper chefer leda rättvist (pdf)

Om författarna

Moa Hjertson, personalvetare, är konsult inom likabehandling. Hon har erfarenhet som chef och projektledare samt av aktivt arbete med likabehandling inom både myndigheter, offentlig verksamhet och privata organisationer.

Kajsa Svaleryd, beteendevetare, är jämställdhetsstrateg, författare och konsult. Hon har mångårig erfarenhet av aktivt arbete med jämställdhet och likabehandling inom såväl myndigheter som offentlig verksamhet.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen