Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Reinventing Organizations

en guide till att skapa kreativa organisationer

Reinventing Organizations är en av de mest omtalade böckerna om ledarskap de senaste åren. Detta är den svenska utgåvan av den banbrytande boken!

Frederic Laloux

Översättare: Manne Svensson

Smakprov

Om författarna

Lämplig för

RecensionTitel   Exkl moms Antal Köp/Spara

Reinventing Organizations

978-91-47-12233-2

Frederic Laloux

Utgivningsår: 2017 , Upplaga: 1
Omfång: 412 sidor

Smakprov

  494 kr  (466 kr)   

Läs mer

Frederic Laloux menar att vi står inför ett paradigmskifte och att vi är på väg mot ett mer meningsfullt och värdeskapande sätt att driva organisationer framåt. Den organisation som allt fler företag strävar emot är en TEAL-organisation. Den kännetecknas av självstyre, helhet och har ett evolutionärt syfte. Den passar både stora och små organisationer och här beskrivs i detalj hur det praktiska arbetet mot ett teal-sätt att arbeta går till.

- Del I förklarar att varje gång mänskligheten har flyttats till en ny fas i medvetandet, har det också uppfunnits en radikalt mer produktiv organisationsmodell. Kan vi stå inför ett nytt kritiskt skede i dag?

- Del 2 tjänar som en praktisk handbok. Med hjälp av berättelser från verkliga fall (företag och ideella organisationer, skolor och sjukhus), beskrivs i detalj hur detta nya, själfulla sätt att driva en organisation fungerar.

- Del 3 undersöker villkoren för hur dessa nya organisationer ska kunna frodas. Vad behövs för att starta en organisation med hjälp av denna nya modell? Är det möjligt att omvandla befintliga organisationer? Och i så fall hur?

Detta är en lustfull handbok för ledare, entreprenörer, coacher och konsulter, full av insikter, exempel och inspirerande historier.

Om författarna

Frederic Laloux arbetar som rådgivare och coach för företagsledare i flera länder.

Recension

[...] Boken är tänkt att fungera som stöd i såväl stora som små organisationer. Här återfinns praktiska verktyg för utvecklingsarbetet. Den är uppdelad i tre avsnitt där del ett behandlar hur nya organisationsmodeller uppstått till följd av nya faser i det mänskliga medvetandet. Del två är en praktisk handbok med exempel från reella organisationer. Del tre undersöker hur dessa nya organisationer kan utvecklas. Målgruppen för boken är entreprenörer, ledare, coacher m.fl. [...] Reinventing organizations kan bli ett värdefullt praktiskt redskap i individuell utveckling av

ledarskap och förändring av organisationer. Publiceras i BTJ-häftet nr 8, 2017. Lektör Mattias Bjellvi.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen