Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Coachboken

Här får du en grundläggande genomgång av de färdigheter och förhållningssätt en coach behöver för att lyckas i sitt uppdrag.

Maria Gerlofson, Anja Lindberg

Smakprov

Om författarna

Lämplig för

RecensionTitel   Exkl moms Antal Köp/Spara

Coachboken

978-91-47-12230-1

Maria Gerlofson, Anja Lindberg

Utgivningsår: 2017 , Upplaga: 1
Omfång: 256 sidor

Smakprov

  353 kr  (333 kr)   

Läs mer

Bokens fokus ligger på de elva färdigheter en coach behöver behärska enligt ICF, International Coach Federations, definition av coachning.

Du hittar också intervjuer som på ett inspirerande sätt visar hur coachning och coachande förhållningssätt används på IKEA, FAR, SCA, Antenn Consulting samt inom skolan. Intervjuerna ger dig större förståelse för och insikt i coachprocessen.

Boken är för dig som vill förstå och lära dig om coachning och få verktyg och modeller att arbeta med. Den ger även kunskap till dig som vill ha ett coachande förhållningssätt i ditt yrke eller för dig som arbetar i närliggande yrken och vill ha coachning som ett komplement. Du får också ta del av den senaste forskningen om coachning.

Om författarna

Maria Gerlofson är ICF Associate Certified Coach (ACC) och internationell civil ekonom, dramapedagog, journalist samt utbildad inom ACT stresshantering. Maria driver före taget Act and Grow, där hon coachar och tränar individer och grupper i ledarskap, kommunikation och kreativitet.

Anja Lindberg är ICF Professional Certified Coach (PCC) och ICC-certifierad coach, KBT-terapeut och utbildare samt fil. mag. i organisationspsykologi. Anja driver företaget Coachutbildning Sverige AB och har i många år arbetat med att utveckla individer, grupper och organisationer i svenska och internationella företag och verksamheter.

Recension

"Coachboken syftar till att ge en grundläggande genomgång av de färdigheter och förhållningssätt en coach behöver för att lyckas med sitt uppdrag. Tyngdpunkten ligger på elva färdigheter som en coach behöver behärska i linje med International Coach Federations (ICF) definition av coachning. [...] Målgruppen är den som vill lära sig mer om och tillämpa coachning i sitt yrke som coach eller i näraliggande professioner. Läsaren får också ta del av det senaste inom forskningen. I boken, som är välskriven och intressant, finns konkreta, användbara råd i metodik och förhållningssätt. Materialet ger därför en god vägledning i arbetet. Det är också bra att författarna Maria Gerlofson och Anja Lindberg tydligt definierar coachning och dess skillnad mot exempelvis terapi som kräver annan kunskap." Publiceras i BTJ-häftet nr 8, 2017. Lektör Mattias Bjellvi

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen