Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Reklamjuridikguiden

Reklamjuridikguiden är en praktisk guide till de vanligaste lagar och branschregler som man kommer i kontakt med vid marknadsföring. Den svarar på de frågeställningar som dyker upp hos en annonsör och reklambyrå när de skapar och lanserar en ny reklamkampanj. Reklamjuridikguiden är en bok för alla som vill lära sig mer om marknadsrätt. Den är framtagen för de yrkesgrupper som fattar beslut i marknadsföringsfrågor, både för dem som är avsändare och ansvarar för reklambudskap och för dem som skapar och distribuerar reklam. Även jurister har behållning av boken då den genomgående refererar till tillämpligt lagrum och aktuell praxis.

Reklamjuridikguiden kan med fördel användas som just en guide att (bokstavligen) hålla i handen för att orientera sig bland alla dessa regler som skiljer sig åt beroende på vad som marknadsförs, till vem, med vilket innehåll och på vilket sätt. Boken kan även fungera som ett uppslagsverk.

Tobias Eltell, Johan Åberg

Om författarna

Lämplig för

RecensionTitel   Exkl moms Antal Köp/Spara

Reklamjuridikguiden

978-91-47-09474-5

Tobias Eltell, Johan Åberg

Utgivningsår: 2012 , Upplaga: 1
Omfång: 256 sidor

Smakprov

  366 kr  (345 kr)   

Läs mer

Innehållet i stora drag:

Del 1 Branschen
Beskriver parter och branschavtal.

Del 2 Budskapet
Tar upp både generella och specifika lagregler som gäller för marknadsföring av vissa produkter och tjänster samt gränsdragningen mot yttrandefrihet. Den andra delen innehåller även en översikt av de regler som gäller för olika sätt att sprida reklam och för dess målgrupp.

Del 3 Brottet (och straffet)
Redogör för den domstolsprocess som finns att tillgå när du (eller din konkurrent), Konsumentombudsmannen eller Reklamombudsmannen anser att en marknadsföringsåtgärd strider mot lag.

Bilagor
Branschavtal, en övergripande beskrivning av relevanta lagar, marknadsföringslagen med den så kallade Svarta listan samt en uppställning av de branscher som förekommit i mål med förbudsföreläggande som Marknadsdomstolen har avgjort under perioden 2000 till september 2011.

Författarna hänvisar genomgående till aktuella rättsfall och lagregler.

Om författarna

Tobias Eltell är jurist på intresseorganisationen Sveriges Annonsörer. Tobias har ett förflutet som jurist på bland annat Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation (SAMI) och TV4. I tolv år var han engagerad som timlärare på Juridicum, Stockholms universitet. Tobias ger råd till Sveriges Annonsörers medlemmar i frågor som rör bland annat immaterialrätt, marknadsrätt och avtalsrätt. I dessa ämnen håller han även utbildningar och seminarier.

Johan Åberg är advokat och delägare på Advokatfirman Westermark Anjou. Johan har varit verksam på advokatbyrå sedan år 2000 och har en lång och bred erfarenhet av rådgivning främst inom områdena immaterialrätt, marknadsrätt, medierätt och IT-rätt. Han har dessförinnan ett förflutet som jurist i organisationen Stim. Johan biträder klienter löpande i bland annat avtalsrättsliga och marknadsrättsliga frågor samt i frågor om skydd och nyttjande av immateriella rättigheter. Därutöver är Johan ofta anlitad som ombud i domstol.

Recension

” Äntligen, en bok om rättigheter, avtalsfrågor och annat matnyttigt som är konkret och med vars hjälp man enkelt kan navigera i reklamdjungeln.”

Per Leander, kommunikationschef Radiotjänst

” En bok som på ett enkelt sätt tar upp det mesta vi måste veta när vi utformar och sprider reklambudskap."

Anders Forssten, marknadschef Max Hamburgerrestauranger

” Reklamjuridikguiden kommer vi att använda mycket. Tydlig och lätt att slå i.”

Linda Klar, chef Reklamproduktion, COOP"Reklamjuridikguiden utgör ett intressant bidrag till området. Den är lättillgänglig och fyller sin funktion både i undervisningssammanhang och som uppslagsverk."

Bibliotekstjänst, häftepos 12105226, lektör Marie Leijon

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen