Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Kärlek är ett substantiv Series mark

Kärlek är ett substantiv är en välskriven och engagerande kortroman, tänkt som bredvidlitteratur för dem som har läst någon termin svenska. Låt deltagarna träna läsflytet genom lustfylld läsning på enkel svenska!

Johanna Immonen, Ulrika Wendéus

Om författarna

Fråga ämnesrådgivaren

Lämplig för

RecensionTitel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Kärlek är ett substantiv, 5-pack

978-91-47-10457-4

Johanna Immonen

Utgivningsår: 2012 , Upplaga: 1
Omfång: 76 sidor

Smakprov

  448 kr  (475 kr)   

Läs och utveckla språket!

978-91-47-12602-6

Ulrika Wendéus

Utgivningsår: 2017 , Upplaga: 1
Omfång: 104 sidor

Smakprov

  81 kr  (86 kr)   

Läs och utveckla språket! Digitalt utvärderingsexemplar

IC71260201

Ulrika Wendéus

Online
Utgivningsår: 2017 , Upplaga: 1
Abonnemangsperiod:2 veckor

       

Läs mer

Kärlek är ett substantiv är en skönlitterär bok som följer fyra tonåriga tjejer och killar i 16-17-årsåldern under den första tiden i skolan. Boken låter varje karaktär komma till tals genom inre monologer i dagboksform. Det handlar om Andres och Agatas kärlek i både med- och motgångar. Om Minas styrka och självständighet i mötet med allt nytt i Sverige. Om Sharifs oro över familjen i Somalia, men också om hans beslutsamhet över att göra sitt bästa för att bygga en framtid och lyckas. Huvudpersonerna har det gemensamt att de är nya i Sverige, men de är framförallt fyra individer som lever helt olika tonårsliv med allt som det innebär.

Boken följer karaktärerna under några månader på höstterminen och kan läsas fristående. Men är man nyfiken på fortsättningen så tar nästa bok i serien, Älska är ett verb, vid där Kärlek är ett substantiv slutar.

Kärlek är ett substantiv lyckas på ett enkelt men mycket rikt språk beskriva ungdomarnas tankar och känslor. Svenskläraren Johanna Immonen började skriva boken som en följetong för sina klasser. Varje kapitel har lästs och diskuterats mycket med eleverna. Det medför att språket, innehållet och uppgifterna i slutet av boken är väl beprövade. Boken riktar sig främst till ungdomar som är jämngamla med karaktärerna, men även de som är några år yngre eller vuxna kan ha behållning av den.

Längst bak i boken finns uppgifter kring innehållet och diskussionsfrågor kring de frågor som dyker upp i romanen. Till varje kapitel finns också en skrivuppgift.

Arbetsboken Läs och utveckla språket
Läs och utveckla språket innehåller språkutvecklande övningar till Kärlek är ett substantiv och Älska är ett verb. Övningarna är varierande så att eleverna arbetar med språket på olika sätt både innan de börjar läsa och efter att de har läst. Boken bygger på genrepedagogik där man arbetar med ordens funktion och i den kontext de tas upp.

Arbetsboken ger

- Språkutvecklande övningar som ökar elevernas ordförråd.

- Reflekterande övningar som förbättrar elevernas läsförståelse.

- Uttalsövningar med bland annat ord som låter lika men betyder olika saker och tungvrickare som kan vara lite knepiga att säga.

- Skrivövningar med tydliga skrivmallar som hjälper eleverna att skriva strukturerade texter inom flera olika genrer.

Om författarna

Författaren Johanna Immonen har stor erfarenhet av arbete med ungdomar och svenska på nybörjar- och fortsättarnivå.

Arbetsboken Läs och utveckla språket är skriven av Ulrika Wendéus, lärare i engelska, svenska och svenska som andraspråk i grundskola och gymnasium.

Recension

Johanna Immonens bok har legat på nattduksbordet ett tag nu och äntligen minskade läshögen så att turen kom till den. Kärlek är ett substantiv heter boken och ges ut av Liber förlag. Boken är en kortroman på 74 sidor med texter om fyra tjejer och killar i åldern 16-17 år under deras första tid i Sverige. Det är en bok som fungerar bra för ungdomar som har lärt sig lite svenska och behöver träna upp sin läsning och läsförståelse på ett lustfyllt sätt.

Texterna är i dagboksform och handlar om sådant som 16-17 åringar går omkring och tänker på. Men även mycket som är nytt för en tonåring, som till exempel livet i Sverige, om oron för familjen i hemlandet och hur man vill att framtiden ska vara.

Det finns en fortsättning till boken som heter Älska är ett verb som tar vid där Kärlek är ett substantiv slutar. Johanna Immonen är svensklärare med erfarenhet av att undervisa nyanlända elever. Boken Kärlek är ett substantiv började Johanna Immonen skriva för sina klasser. Varje kapitel i boken och uppgifterna i slutet på boken har hon prövat med sina elever. Läsförståelse- och skrivuppgifterna längst bak i boken är väldigt bra. För då blir det inte så att man bara läser en bok och inte stannar upp för att reflektera över innehållet, ett innehåll som jag tror många nyanlända tonåringar kan känna igen sig i.

Jag är lite svag för lärare som skriver böcker och är så duktiga på det. Johanna Immonen är en av dem och jag måste lyfta en så duktig lärare som vill ge ut läromedel direkt anpassat till de elever hon undervisar. Undrar gör jag också när jag har läst boken. Jag undrar om hon fortfarande arbetar med texterna i sina klasser.

Tack Johanna för en intressant och bra bok!

Recension av Arian Asinger, publicerad 2012-11-25 på bookisblogg.blogspot.com

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen