Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Om Sverige på lätt svenska Series mark

Om Sverige på lätt svenska vill på ett enkelt sätt berätta om och förklara vad som har påverkat Sveriges utveckling genom tiderna. Boken vänder sig till ungdomar och vuxna, födda inom och utanför Sverige.

Lena Bosund

Om författarna

Fråga ämnesrådgivaren

Lämplig förTitel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Om Sverige på lätt svenska, 5-pack

978-91-47-11838-0

Lena Bosund

Utgivningsår: 2015 , Upplaga: 1
Omfång: 56 sidor

Smakprov

  410 kr  (435 kr)   

Läs mer

Om Sverige på lätt svenska vänder sig till ungdomar och vuxna, födda inom och utanför Sverige. Boken vill på ett enkelt sätt berätta om och förklara vad som har påverkat Sveriges utveckling genom tiderna. Efter ett kort avstamp i Big bang tar boken sin början i 1600-talet men fokuserar på nutidshistoria.

Genom att beskriva sambanden mellan historiska, religiösa, politiska och naturvetenskapliga händelser vill Om Sverige på lätt svenska göra det lättare att förstå varför Sverige fungerar så som det gör nu. Exempel på frågeställningar är: Varför har Sverige allemansrätt? Varför har Sverige inte varit inblandade i krig på 200 år? Varför var Sverige ett utvandrarland som sen blev ett invandrarland? Varför blev Sverige så rikt, så snabbt? Varför uppstod kvinnorörelsen?

I Om Sverige på lätt svenska finns frågor som uppmuntrar läsaren att själv fundera vidare och söka svar. Boken vill inspirera läsaren att lära mer om Sverige, och även resten av världen, och ger därför tips på vidare läsning, både i böcker och på nätet.

Om författarna

Lena Bosund har lång erfarenhet av att arbeta som speciallärare både med elever som har svenska som modersmål och med elever som har ett annat modersmål än svenska. Hon har ett stort intresse för och är kunnig inom dyslexi. Lena Bosund har även skrivit Läs in! Lässtrategier samt Lättlärt En handbok i studieteknik för inlärare med läs- och skrivsvårigheter.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen