Webshop   Högskola   Medicin   Akut kirurgi     Product

Akut kirurgi

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Produktbeskrivning

Akut kirurgi beskriver handläggningen av patienter som söker för akut kirurgisk sjukdom eller skada. För varje tillstånd får läsaren snabbt överblick över orsaker, anamnes, kliniska fynd, diagnostik, utredning och akuta behandlingsåtgärder. Här ges också information om vilken utredning och behandling som normalt följer när patienten har lämnat akutmottagningen. Boken tar också upp vanliga röntgen- och endoskopiundersökningar samt smärtbehandling.

Akut kirurgi fungerar med sin enhetliga och detaljerade struktur utmärkt som praktisk handbok att ha i rockfickan för läkare, sjuksköterskor och medicinstuderande på den kirurgiska akutmottagningen.

I denna reviderade upplaga har alla kapitel uppdaterats med avseende på diagnostik och behandling av akuta kirurgiska sjukdomstillstånd, vilka antibiotika som används och vilka radiologiska metoder som utnyttjas.

Om författarna

Johannes Järhult var tidigare professor i kirurgi vid Linköpings universitet och överläkare vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Miden Melle-Hannah är ST-läkare vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.

Produktfakta

Författare

Johannes Järhult, Miden Melle-Hannah

Upplaga

2

Utgivningsdatum

08-09-2014

ISBN

978-91-47-11424-5

Ämne

Medicin

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

240

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt