Webshop   Högskola   Socialt arbete   Att förstå sin egen kompetens     Product

Att förstå sin egen kompetens : Stöd för professionella i människovårdande yrken

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Produktbeskrivning

Boken, som bygger vidare på den tidigare utgivna Att förstå sin egen utsatthet, är pedagogiskt utformad med empiriska exempel och visar med konkreta verktyg hur yrkesverksamma inom människovårdande yrken kan upptäcka sin egen kompetens. Den hjälper läsaren att reflektera över sin yrkesroll och ger tips på hur man kan träna sin kompetens för att alltmer förstå dess möjligheter och utvecklas i sitt yrke.

Kompetens inom människovårdande yrken inbegriper inte bara den formella kunskap vi har skaffat oss under vår utbildning. Kompetens handlar också om vår förmåga att i mötet med utsatta människor hantera och lösa obekanta situationer, där vi på förhand saknar visshet om vad som ska göras. Det ställer prov på vår kreativitet, fantasi och flexibilitet men utgör också en möjlighet att fördjupa vårt kunnande i det dagliga arbetet.

Hur förhåller sig människovårdande kompetens till vetenskapliga studier och yrkesmässig erfarenhet? Är kompetens bara något som står att finna i böcker, kurser och artiklar om evidensbaserade studier, eller hör den samman med att lära sig av själva arbetet, de många möten jag har med människor i olika utsatta situationer och min förmåga att sammanföra olika upplevelser och erfarenheter till en helhet?

Vem gör bäst: den som läst mest eller jobbat längst, eller finns det ytterligare faktorer som avgör vad som är kompetens i människovårdande yrken?

Frågor som dessa kommer författarna att undersöka, problematisera och söka besvara i boken.

Boken lämpar sig för alla som arbetar med människor i utsatta livssituationer. Den kan användas av den som är yrkesverksam eller under utbildning till socionom, psykolog, psykoterapeut, lärare, sjuksköterska, diakon, präst och liknande kontaktyrken.

Om författarna

Jakob Carlander är leg. psykoterapeut och teologie licentiat.

Andreas Wedeen är leg. psykolog. Båda är verksamma i Linköping.

Produktfakta

Författare

Jakob Carlander, Andreas Wedeen

Upplaga

1

Utgivningsdatum

27-12-2021

ISBN

978-91-47-14408-2

Ämne

Socialt arbete

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

116

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt