Webshop   Högskola   Sociologi   BeGreppbart     Product

BeGreppbart Samtal

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Beskrivning

Läs mer om serien: BeGreppbart

Samtal fyller våra liv, från tv-sända nyhetsintervjuer till familjers förhandlingsarbete. För många yrkesgrupper, som läkare, sjuksköterskor, socialarbetare, lärare och jurister, är samtalet det viktigaste verktyget.

Denna bok presenterar Goffman, samtalsanalys och andra teorier om samtal, tillämpade på olika arenor: från rättssalen, läkarmottagningen och klassrummet till samtal runt köksbordet.

Här diskuteras teori och empiri med bäring på styrning, motstånd och vardagslivets diplomati, från barnets första dialog till skolans kvartssamtal och föräldrars vårdnadstvister. Fokus är på diskursiva resurser och oskrivna regelverk, men också på hur det uppstår pauser, glipor och avbrott i samtal.

Mycket i boken handlar om samtal med barn och den är rik på samtalsexempel som kan diskuteras i undervisningssammanhang. Åtskilliga av dem kommer från samtal där något står på spel.

Om författaren

Karin Aronsson forskar, utifrån observationer och inspelade data, kring samtalsmönster i olika institutionella sammanhang. Under tjugo år var hon verksam som professor vid tema Barn, Linköpings universitet. I dag verkar hon som professor emeritus vid institutionen för barn och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet. Hon har en omfattande produktion i internationella tidskrifter och sitter i flera redaktionsråd.

Produktfakta

Författare

Karin Aronsson

Upplaga

1

Utgivningsdatum

09-08-2019

ISBN

978-91-47-13060-3

Ämne

Sociologi

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

128

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt