Läromedel   Åk 4-6     Boken om åk 4-6

Åk 4-6

Boken om biologi, teknik, fysik och kemi

Succéböckerna av Hans Persson är fyllda av fakta och förklaringar till saker omkring oss. Fungerar väl mot den nya kursplanen i Lgr22.

icon Väcker nyfikenhet för ämnena
icon Spännande praktiska experiment
icon Anpassade till Lgr22
resource-not-found

3 snabba fördelar

Succéböckerna av Hans Persson

1
Teknik i vardagen
  • Teori varvat med konkreta övningar

  • Enkelt språk, men rätt begrepp

  • Digital lärarlicens och elevlicens med allt material samlat på ett ställe

2
Tydlig fysik och kemi
  • Inspirerande texter och bilder

  • Praktiska övningar och exempel ur vardagen

  • Vardagsnära språk utan avkall på de vetenskapliga begreppen

3
Intresseväckande biologi
  • Gör det osynliga synligt och det abstrakta konkret

  • Begrepp och fakta för att förstå naturens samband liksom

  • Praktiska experiment och övningar

Ingår i serien

Grundbok

Tryckta textböcker för alla tre ämnen.

Arbetsbok

Innehåller uppgifter till grundböckerna för samtliga ämnen.

Digital elevlicens

Endast för Boken om teknik. Allt material eleverna behöver samlat på ett ställe.

Digital lärarlicens

Endast för Boken om teknik. Allt lärarmaterial du behöver för undervisningen, oavsett om eleverna använder tryckt bok eller digitalt läromedel.

Lärarbok

Konkreta tips och idéer för undervisningen.

Arbetsbok + Digital

Ett paket som innehåller arbetsboken och den digitala elevlicensen.

resource-not-found

Väcker nyfikenheten hos eleverna

Läromedlen utgår från Hans Perssons recept på en framgångsrik NO-undervisning med ett vardagsnära språk utan avkall på de vetenskapliga begreppen, spännande texter och praktiska experiment. Det där som kan uppfattas som svårt blir plötsligt lätt och självklara begrepp blir en del av elevernas kunskapsförråd.

resource-not-found

Boken om teknik

Den reviderade andra upplagan av Boken om teknik 4-6 är skriven helt i linje med Lgr22. Här finns nya inspirerande texter och uppgifter om digital teknik, programmering och internet. Med ett enkelt språk och exempel hämtade ur vardagen visas på hur mycket teknik vi egentligen har omkring oss. Det där som kan uppfattas som svårt blir plötsligt lätt och självklara begrepp blir en del av elevernas kunskapsförråd. Eleverna får även lära sig att använda arbetsgången inom tekniken.

resource-not-found

Boken om fysik och kemi

Boken svarar på ett enkelt och pedagogiskt sätt på de många frågor som bubblar upp i ämnet: Vad är allting gjort av? Varför blir en del saker hårda, andra mjuka? Varför smälter choklad i munnen men inte en penna? Läromedlet utgår från Hans Perssons recept på en framgångsrik NO-undervisning: ett vardagsnära språk utan avkall på de vetenskapliga begreppen, spännande texter och praktiska experiment.

resource-not-found

Boken om biologi

Väcker nyfikenheten och gör det osynliga synligt och det abstrakta konkret. Här finns begrepp och fakta för att förstå naturens samband liksom experiment och övningar för att göra jämförelser av experimenten. Varje kapitel övar elevernas förmåga att granska och motivera för att kunna ta ställning i olika frågor.

Förutom tankeväckande texter och experiment tar Boken om biologi upp myter och sagor eller historiska inslag till de olika kapitlen.

resource-not-found

Om författaren

Läromedelsförfattaren Hans Persson är en lärare med lång erfarenhet av att undervisa både yngre och lite äldre elever. Han är också verksam som utbildare och fortbildare av lärare, både i Sverige och utomlands, och har belönats med NE:s Kunskapspris och Lärkanpriset.

Prova läromedlet

Här får du tillgång till digitala kopior av trycka böcker och utvärderingsabonnemang för det heldigitala läromedlet. För Boken om Fysik och Kemi samt Boken om Biologi kan du hitta smakprov ur böckerna på respektive produktsida..

resource-not-found

Boken om Teknik 4-6 Textbok

resource-not-found

Boken om Teknik 4-6 Digital

resource-not-found

Boken om Teknik 4-6 Arbetsbok

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera