En, två, många : - om barns tidiga matematiska tänkande

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Beskrivning

Även riktigt små barn har förmågor och färdigheter som är grundläggande för att räknefärdigheten ska utvecklas. I takt med att barnet får fler erfarenheter, och möter en mångfald fenomen och företeelser i omvärlden, utvecklas tänkandet mot en allt mer komplex förståelse av samband som kan beskrivas med matematiska begrepp och symboler.

Boken handlar om det lilla barnets matematiska utveckling och lärarens roll i barnets lärande. I boken sammanfattar författaren Camilla Björklund den forskning och teoribildning som i dag finns om små barns matematiska tankeutveckling och matematiklärande och ger exempel på hur lärare kan arbeta med matematik i förskolan.

Sagt om boken

"Lärarens roll för barns lärande i förskolan framhävs särskilt. Det är samspelet mellan barn och lärare som skapar förutsättningar för barnet att nyfiket utforska matematik. /.../en lärobok som nuvarande och blivande förskolelärare bör ta del av." ur Förskolan Nr 8

Om författaren

Camilla Björklund är docent i pedagogik vid Göteborgs universitet. Hon forskar om de yngsta barnens matematiklärande och undervisar på Göteborgs universitet. Hon var med i expertgruppen som fick lämna utlåtanden om förslaget till revidering av läroplanen för förskolan.

Produktfakta

Författare

Camilla Björklund

Upplaga

1

Utgivningsdatum

12-01-2010

ISBN

978-91-47-01557-3

Ämne

Lärar- och förskollärarutbildning

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

176

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt