Hem och förskola : Samverkan i förändring

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Produktbeskrivning

Vad innebär egentligen samverkan mellan hem och förskola, och hur upplever föräldrar och personal att samverkan fungerar? Det är två viktiga frågor som författarna Anette Sandberg och Tuula Vuorinen besvarar i denna bok.

De har intervjuat förskollärare och föräldrar om deras syn på samverkan och presenterar delar av dessa intervjuer i boken. Författarna diskuterar också begreppet samverkan och beskriver olika samverkansformer som förekommer inom förskolan.

Innehållet i denna upplaga har reviderats i förhållande till nu gällande läroplan för förskolan (Skolverket 2018) avseende föräldrasamverkan. Boken har också kompletterats med ett innehåll relaterat till områdena mångfald, digitala medier samt inskolning.

Boken riktar sig till blivande lärare samt till personal som redan är verksam i förskolan. Tanken är att den ska inspirera till både reflektion och givande diskussioner inom lärarutbildningen samt till fruktbara möten mellan personal och föräldrar.

Om författarna

Anette Sandberg är professor i pedagogik med inriktning mot förskolan. Tuula Vuorinen är universitetsadjunkt i pedagogik. Författarna har lång och gedigen erfarenhet av förskoleverksamhet. De är båda verksamma inom förskollärarutbildningen vid Mälardalens Högskola.

Produktfakta

Författare

Anette Sandberg, Tuula Vuorinen

Upplaga

2

Utgivningsdatum

16-04-2020

ISBN

978-91-47-12651-4

Ämne

Lärar- och förskollärarutbildning

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

144

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt