Läromedel   Åk 7-9     Hem- och konsumentkunskap 7-9

Åk 7-9

Hem- och konsumentkunskap

Reviderad i enlighet med de nya kursplanerna. Läromedlets röda tråd är hållbar utveckling, ekonomi och hälsa.

icon Uppgifter som syftar till samarbete och fördjupande diskussioner
icon Intervjuer som visar på en mångfald av perspektiv och synsätt
icon Recept med varierande svårighetsgrad, vilket är tydligt markerat
resource-not-found

Funderar ni på att byta läromedel?

Vi lyssnar på era önskemål och behov och hjälper er att hitta den bästa lösningen.

Kontakta kundansvarig

3 snabba fördelar

Utrusta eleverna med rätt verktyg

1
Tre block
  • Mat och matlagning

  • Privatekonomi och konsumtion

  • Levnadsvanor

2
Tydlig struktur
  • Koppling mellan avsnitt och det centrala innehållet

  • Uppgifter som syftar till samarbete och diskussioner

  • Recept i varierande svårighetsgrad

3
Mer övningar
  • Digitalt elevmaterial med externa länkar

  • Filmklipp som visar olika matlagningsmetoder

  • Reflektion kring egna val om hem och konsumtion

Ingår i serien

Fakta- och arbetshäfte

Tryckt fakta- och arbetshäfte.

Digital elevlicens

Heldigitalt läromedel där allt innehåll eleven behöver.

Digital lärarlicens

Allt lärarmaterial du behöver för undervisningen.

resource-not-found

Den röda tråden

I ämnet är hållbar utveckling den röda tråden, vilket konkretiseras genom begreppen hälsa, miljö och ekonomi. Läromedlets samtliga delar har hållbar utveckling som utgångspunkt.

resource-not-found

Tydlig struktur

Läromedlet har en tydlig struktur, där man lätt kan se kopplingen mellan olika avsnitt och det centrala innehållet.

  • Del 1: Mat, måltider och hälsa

  • Del 2: Miljö och livsstil

  • Del 3: Konsumtion och ekonomi

  • Del 4: Recept

Varje kapitel avslutas med uppgifter som syftar till samarbete och fördjupande diskussioner. Intervjuer visar på en mångfald av perspektiv och synsätt. I avslutningskapitlet "Hur vill du leva?" ges läsaren möjlighet att reflektera kring egna val om hem och konsumtion.

resource-not-found

Olika nivåer

Recepten i slutet av boken är valda för att möjliggöra övning av de olika matlagningsmetoderna. De är även i varierande svårighetsgrad, vilket är tydligt markerat. Det finns även återkommande kommentarer och frågeställningar till recepten med kopplingar till hållbar utveckling och som ger möjlighet för eleven att ändra och anpassa recepten.

Kom i gång med digitala läromedel!

Kika på vår kom i gång-film och hitta genomgångar av läromedlets upplägg, funktionalitet, tips och även en hel del tricks. 

resource-not-found

Om författaren

Lisa-Linnea Flising arbetar som lärare i hem- och konsumentkunskap i Göteborg.

Prova Hem- och konsumentkunskap åk 7-9

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

resource-not-found

Digital lärarlicens

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera