Webshop   Högskola   Personalvetenskap   Kommunikation i organisationer     Product

Kommunikation i organisationer

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Beskrivning

Denna bok sätter fokus på kommunikationens roll och visar varför kommunikation är fundamentalt viktig för en organisations verksamhet och framgång. Författarna diskuterar nyckelbegrepp som kommunikation och organisation, liksom kommunikationens roll i processer som visionsarbete, ledarskap, förändring, lärande och identitet.

Boken ger en grundläggande förståelse för kommunikationens värde för en organisation, en överblick över kunskapsläget, och dessutom många praktiska exempel på kommunikationens betydelse.

I boken belyses frågor som:

  • Vilka nyckelbegrepp behöver du känna till för att arbeta praktiskt med en organisations kommunikation?
  • Varför är kommunikationen så viktig för chefer och ledare?
  • Hur kan chefers kommunikativa roll förstås och utvecklas?
  • Vad är interna sociala medier och hur fungerar användningen av dem i dagens organisationer?

Kommunikation i organisationer gavs ut första gången 2005, och den var då - och är fortfarande - den enda svenska boken i ämnet organisationskommunikation.

Boken utgör en brygga mellan den senaste forskningen om organisationskommunikation och den kommunikation som sker i organisationer varje dag. Den är uppskattad bland såväl studenter som yrkesverksamma i organisationer. I den tredje upplagan är alla kapitel uppdaterade och omskrivna så att de tar hänsyn till den utveckling som skett inom området.

Boken är i första hand tänkt som en lärobok för studenter inom området organisationskommunikation, men den passar även på andra utbildningar som studerar organisationer, exempelvis inom organisationsteori/företagsekonomi, personalvetenskap/HR, sociologi och psykologi. Boken riktar sig även till yrkesverksamma kommunikatörer, chefer, projektledare, HR-specialister, marknadsförare och andra som arbetar praktiskt med kommunikation i organisationer.

Om författarna

Mats Heide är professor vid Lunds universitet, Catrin Johansson är professor vid Mittuniversitetet och Charlotte Simonsson är docent vid Lunds universitet. Författarna har alla lång erfarenhet av forskning och projekt inom organisationskommunikation och strategisk kommunikation, och har använt sin expertis för att skriva en lättillgänglig bok som ger en grund att stå på i ämnet.

Produktfakta

Författare

Mats Heide, Charlotte Simonsson, Catrin Johansson

Upplaga

3

Utgivningsdatum

29-04-2021

ISBN

978-91-47-12643-9

Ämne

Personalvetenskap

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

296

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt