Webshop   Högskola   Socialt arbete   Kommunikation i praktiken     Product

Kommunikation i praktiken : – relationer, samspel och etik i socialt arbete

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Produktbeskrivning

Att kommunicera är något vi alla har ägnat oss åt från de tidigaste faserna i livet. Man skulle kunna tro att kommunikation är något vi behärskar väl. Erfarenhet och forskning visar att de allra flesta av oss har mycket att lära om kommunikation. I arbetslivet kommunicerar vi inte som privatpersoner, utan som experter, yrkesutövare och professionella behandlare. Denna bok handlar om praktisk kommunikationsteknik, framför allt i arbetet inom socialtjänsten och hälso- och sjukvården.

I boken betonas att god kommunikation är en förutsättning för förtroendefulla samtal inom socialt arbete, vård och omsorg och att förmågan att kommunicera kan tränas upp och utvecklas. Med hjälp av praktikfall behandlas en rad kommunikationstekniker som goda hjälpgivare bör behärska och som kan göra det lättare att hantera de många olika situationer som uppstår i vardagen.

Om författarna

Tom Eide är koordinator för etikprogrammet vid Oslos universitet och fil.dr i nordisk litteratur. Hilde Eide är förstelektor i psykologi och kommunikation vid Högskolan i Oslo.

Produktfakta

Författare

Tom Eide, Hilde Eide

Upplaga

1

Utgivningsdatum

25-04-2006

ISBN

978-91-47-07730-4

Ämne

Socialt arbete

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

272

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt