Webshop   Högskola   Juridik   Mänskliga rättigheter och religion     Product

Mänskliga rättigheter och religion

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Produktbeskrivning

Under senare år har religion kommit att återigen spela en framträdande roll i svensk och internationell kontext. Mer eller mindre dagligen konfronteras vi med frågor som relaterar till religion och mänskliga rättigheter. Detta ställer högre krav på kunskaper om och förhållningssätt till det som sker runt omkring oss.

I den här antologin skriver svenska forskare om religion och mänskliga rättigheter. Boken har tre delar. I den första delen fokuseras ett antal betydelsefulla begrepp och diskussioner i relation till religion och mänskliga rättigheter, såsom religion, tolerans och religionsfrihet, privat och offentligt, genus, rättigheter och skyldigheter och mångkulturalism.

I den andra delen står olika religioners förhållande till mänskliga rättigheter i centrum. Dessa religioner är hinduism, buddhism, kinesisk religion, sikhism, judendom, kristendom och islam.

I den tredje delen av boken belyses några aktuella diskussioner kring och konflikter mellan religion och mänskliga rättigheter. Det handlar om yttrandefrihet, slöjdebatten, kosher- och halalslakt, homosexualitet och relationen mellan EU och Turkiet.

Om författarna

Dan-Erik Andersson är universitetslektor i Mänskliga rättigheter och forskare inom The Middle East in the Contemporary World (MECW) vid Lunds universitet. Johan Modée är universitetslektor i Mänskliga rättigheter och internationella relationer vid Malmö högskola.

Produktfakta

Upplaga

1

Utgivningsdatum

25-05-2011

ISBN

978-91-47-09426-4

Ämne

Juridik

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

252

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt