Webshop   Högskola   Teknik och naturvetenskap   Modern logistik     Product

Modern logistik : - för ökad lönsamhet

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Beskrivning

Med ökad konkurrens och pressade marginaler blir logistiken allt viktigare för enskilda företag och kedjor av företag. Modern logistik handlar om hur logistiken aktivt kan bidra till högre lönsamhet.

Tanken med denna bok är att dels visa hur det är möjligt att höja leveransservicen till kunderna och samtidigt minska kostnaderna för logistikaktiviteterna, dels beskriva konkreta verktyg och metoder för analys och förbättring av logistiken. Boken ger alltså både en helhetsförståelse för logistik och användbara verktyg för att kunna jobba med förändring av flöden och processer.

Modern logistik är skriven med ett enkelt språk. Dessutom innehåller den många figurer och illustrerande exempel. Den femte upplagan (2021) är grundligt reviderad: vissa avsnitt har helt skrivits om, andra har fått ny struktur för att klargöra budskapet bättre. Som en följd av logistikens allt viktigare roll i samhället har särskild vikt lagts vid de avsnitt som behandlar logistik utanför det enskilda företaget.

Del 1 Företagets logistiksystem ger en övergripande förståelse för hur flödena i företagets olika delar samverkar. Del 2 Logistik i ett vidare perspektiv beskriver dels hur företag kan samverka logistiskt i så kallade supply chains, dels logistik ur ett samhällsperspektiv, kopplat till områden som sjukvård och hållbarhet. Del 3 Logistikverktygen presenterar olika verktyg och metoder för att analysera och förbättra logistiken.

Sagt om boken

Mängder av figurer, bilder, hänvisningar, reglering av avtal mellan köpare och säljare, ökar logistikförståelsen. --- Boken har ett läsvänligt, enkelt språk och ger en helhetsförståelse för logistikens nuvarande och delvis framtida betydelse. Tänkbara målgrupper; ämnesansvariga vid universitet/högskolor, deras studerande, verksamma ledare och medarbetare i inköps- och logistikföretag, berörda offentliga organisationer samt ansvariga för kopplingen till ett hållbart samhälle." Erland Gurm, lektör, BTJ häfte 13123210.

Om författarna

Björn Oskarsson, Bengt Ekdahl och Håkan Aronsson har i cirka 30 år varit verksamma vid avdelningen Logistik vid Linköpings Tekniska Högskola. Författarna har tidigare arbetat inom industri och offentlig sektor. Förutom undervisning på universitetsnivå har de också under lång tid bedrivit utbildning såväl företagsinternt som för utbildningsföretag.

Produktfakta

Författare

Björn Oskarsson, Bengt Ekdahl, Håkan Aronsson

Upplaga

5

Utgivningsdatum

10-09-2021

ISBN

978-91-47-14421-1

Ämne

Teknik och naturvetenskap

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

388

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt