Webshop   Högskola   Vård och hälsa   Motivation     Product

Motivation : Motivationsteorier och praktisk tillämpning

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Beskrivning

Ytterst få ledare skulle hävda att organisationer kan nå bästa möjliga resultat med omotiverade medarbetare. Trots detta står de klassiska motivationsteorierna och samlar damm. När ledare vill komma underfund med hur de ska få medarbetarna att realisera sin fulla potential, söker de sig inte till dessa teorier och metoder. Vilket är synd, för de klassiska motivationsteoretikerna var väldigt insiktsfulla, och många av dem var långt före sin tid – så långt att teorierna kanske först nu kommer till sin fulla rätt.

Boken består av fyra delar där den första delen, ”Perspektiv”, ger en introduktion till motivationsteorins historiska utveckling och metateoretiska perspektiv, från behaviorismen till den existentiella psykologin.

I del två presenteras ”Klassiska motivationsteorier”, från Maslow till Hackman & Oldham. och i del tre, ”Motivation i vår tid”, följs spåren från de klassiska teorierna till nya motivationsteorier om den högspecialiserade, kreativa medarbetaren och vidare fram till de senaste trenderna inom motivationslitteraturen.

Den sista delen, ”Motivation i praktiken”, bygger en bro mellan teori och praktik genom fyra illustrativa fall och genom en rad reflektioner kring hur man i praktiken kan undersöka medarbetarnas motivation.

Om författaren

Helle Hedegaard Hein är verksam vid Institut for Ledelse, Politik og Filosofi vid Copenhagen Business School.

Produktfakta

Författare

Helle Hedegaard Hein

Upplaga

1

Utgivningsdatum

06-03-2012

ISBN

978-91-47-09732-6

Ämne

Vård och hälsa

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

276

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt