Webshop   Högskola   Vård och hälsa   Näringslära för högskolan     Product

Näringslära för högskolan

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Beskrivning

Näringslära för högskolan har i sjunde upplagan uppdaterats med ny evidensbaserad kunskap och kompletterats med flera nyskrivna delar. De sju avsnitten återspeglar ämnesområdets tvärvetenskapliga natur.

Kostrelaterade sjukdomar beskriver vanliga sjukdomars samband med kost och hur de kan förebyggas. Från mat till metabolism skildrar hur våra kostvanor formas och vad som händer med mat och näring i kroppen. Rekommendationer och regler sammanfattar regler kring livsmedel och evidensbaserad information om kost och näring från myndigheter. Energi och näringsämnen handlar om energigivande ämnen, vitaminer och mineraler. Övriga bioaktiva ämnen, livsmedel och kostmönster förklarar hur andra aspekter i kosten än näringsämnen inverkar på hälsan. Nutrition under livscykeln tar upp specifika behov och råd under livets olika skeden. Metodik inom kost och nutrition beskriver metoder inom nutritionsområdet.

Boken vänder sig till studenter och yrkesverksamma inom hälsoområdet. Den används som lärobok vid olika universitets- och högskoleutbildningar och är ett stöd för exempelvis dietister, nutritionister, kostvetare, tandläkare, sjuksköterskor och läkare. Det är en omfattande fakta- och uppslagsbok skriven av experter på olika områden inom den mångfasetterade disciplinen nutrition. De många författarna är erfarna inom såväl forskning som verksamhet vid universitet, högskolor, hälso- och sjukvård och myndigheter.

Sagt om boken

"Mycket innehållsrik, lätt att hitta i och leder vidare till fördjupningar. Som verksam inom nutritionsområdet tycker jag att boksläppet av en ny utgåva av Näringslära för högskolan är en stor händelse. Även denna gång får jag möjlighet att ta del av ett gediget innehåll, skrivet av författare med stor kunskap och erfarenhet inom området." Cecilia Nälsén, Örebro universitet, chefredaktör nutritionsfakta.se.

Om författarna

Redaktörer Christina Berg, leg. dietist och verksam som professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet. Lars Ellegård, överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och docent i klinisk nutrition vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Christel Larsson, nutritionist och folkhälsovetare, professor i kostvetenskap, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet.

Produktfakta

Upplaga

7

Utgivningsdatum

17-08-2021

ISBN

978-91-47-13107-5

Ämne

Vård och hälsa

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

496

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt