Webshop   Kompetensutveckling   Ledarskap och arbetsliv   Ovetskap     Product

Ovetskap : konsten att göra ovisshet till en tillgång

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Beskrivning

Denna prisbelönta bok erbjuder ett alternativt, motsatt sätt att hantera kunskap och expertis - att omfamna "inte veta" snarare än att frukta det. På randen mellan det kända och det okända finns en fruktbar mark full av möjligheter. Att hålla till i detta gränsland kan leda till en upplevelse av fräscha, nya kunskaper, kreativitet, glädje och förundran.

Kunskap och expertis är högt värderade i dagens affärsvärld. Dessa värden introduceras tidigt i vårt utbildningssystem, och på jobbet utvärderas vi utifrån vad vi vet och utifrån vår förmåga att kunna ge svar och lösningar. Det är jobbigt att inte veta. Våra hjärnor är programmerade att undvika det oväntade och att föredra det vi har visshet om. Situationer som är tvetydiga eller osäkra kan få oss att känna oss inkompetenta, generade och skamsna. Men trots allt lever vi i en värld full av ovisshet, komplexitet och ombytlighet.

Författarna kallar det för ovetskapen och menar att det är genom ovetskap som vi utvecklar en undersökande tankegång, och därigenom upptäcker, engagerar och skapar nya sätt att hantera affärsproblem och ledarskapsutmaningar.

Boken stöds av personliga berättelser från olika individer och den positiva förändringen som de gjorde i sina liv genom att "inte veta". Att lösa nya problem med gamla sätt att tänka är inte längre användbart i den nya världen!

Om författarna

Steven D’Souza är baserad i London och arbetar med ledarskapsrådgivning, bl.a. internationellt som konsult, talare och coach inom ledarskap, organisationsutveckling, mångfald. Han är utbildad i gestaltpsykologi, coachning och är en erfaren ledarskapscoach som ofta arbetar med ledningsgrupper inklusive på koncernchefsnivå.

Diana Renner arbetar som konsult och fokuserar på att bygga organisationers och individers förmåga att framgångsrikt navigera i osäkerhet och komplexitet. Hon är baserad i London men arbetar med ledande befattningshavare i en rad kommersiella, statliga och samhällsorganisationer runt om i världen.

Produktfakta

Författare

Steven D'Souza, Diana Renner

Upplaga

1

Utgivningsdatum

15-05-2018

ISBN

978-91-47-12265-3

Ämne

Ledarskap och arbetsliv

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

328

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt