På väg mot läraryrket : En handbok för den verksamhetsförlagda utbildningen

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Beskrivning

På väg mot läraryrket är skriven för att hjälpa dig som är lärarstuderande att strukturera och använda din verksamhetsförlagda utbildning på bästa sätt. Boken hjälper dig att anta utmaningar som att skapa relationer till eleverna, leda en klass, planera och genomföra lektioner och arbetsområden samt med att utveckla ditt språk och förhålla dig till skolans värdegrund.

Kapitlen inleds teoretiskt, men blir snart praktiskt inriktade. I varje kapitel finns också arbetsuppgifter och reflektionsfrågor. Dessa hjälper dig att praktisera innehållet och att reflektera över det i förhållande till de erfarenheter du samtidigt gör på praktikskolan.

Boken innehåller också ett kapitel för att underlätta ditt första år som verksam lärare. I boken ges handfasta råd som hjälper dig att didaktisera dina ämneskunskaper till god undervisning. Den ger också vägledning om konstruktivt ledarskap och framhåller vikten av att skapa goda relationer till eleverna. Kort sagt: att verka som lärare.

Det är viktigt att den verksamhetsförlagda utbildningen blir en bra och givande tid och att den ger dig möjlighet att pröva dina teoretiska kunskaper. Läraryrket kräver också ständig reflektion som kan leda till utveckling. Allt det här vill den här boken hjälpa dig med.

Sagt om boken

"På väg mot läraryrket vänder sig till blivande lärare, men är också mycket användbar för handledare och hela arbetslag som kan diskutera sin egen verksamhet och didaktiska upplägg i relation till bokens innehåll. Det är en briljant bok som ger stöd åt lärarstudenter i deras ledarskap och i prövandet av teoretiska kunskaper omsatta i en skolvardag." Helhetsbetyg: 5 av 5. Katharina Jacobsson, lektör, BTJ-häftet nr 8, 2021.

Om författarna

Senait Bohlin är verksam som adjunkt på lärarutbildningen på Malmö Universitet. Där undervisar hon blivande grundskolelärare i SO-ämnena, samt om bedömning och planering. Senait leder även VFU-kurser. Hon är utbildad 4-9-lärare i svenska, religion och historia, och har varit verksam i grundskolan i 15 år.

Fredrik Alvén är verksam som lektor på lärarutbildningen på Malmö Universitet. Där undervisar han främst i historia och geografi, men också om bedömning och rättvis utbildning. Han leder även VFU-kurser och har varit verksam som grundskolelärare i 14 år. Fredriks forskningsintressen rör historiedidaktiska frågor, bedömning samt moraliska aspekter kring undervisning.

Produktfakta

Författare

Fredrik Alvén, Senait Bohlin

Upplaga

1

Utgivningsdatum

17-02-2021

ISBN

978-91-47-14147-0

Ämne

Lärar- och förskollärarutbildning

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

156

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt