Webshop   Högskola   Juridik   Rätt och rättssystem     Product

Rätt och rättssystem : En introduktion för professionsutbildningar

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Produktbeskrivning

Rätt och rättssystem ger en grundläggande introduktion till det juridiska ämnesfältet. Framställningen utgår från statsskickets uppbyggnad, lagstiftningsprocessen, rättens källor och konkreta juridiska arbetsmetoder när lagtext ska tillämpas och tolkas. En del ägnas åt Europarättsliga frågor. Tanken är att boken ska kunna läsas av alla med ett intresse för rättsliga frågor. Den riktar sig särskilt till studenter med juridiska moment i sina respektive utbildningar och strävar efter att ge en övergripande bild av rättssystemet.
Den tredje upplagan är grundligt reviderad och uppdaterad.

Sagt om boken

Upplaga 2: "Texterna är kortfattade och koncentrerade men ger en bra överblick av ämnesområdet. Språket är förhållandevis lättillgängligt." Leif S. Persson, lektör, BTJ-häftet nr 23, 2016.

Upplaga 1: "Boken är en bra introduktion i ämnena för målgruppen, men även för andra som vill få en snabb och enkel inblick i svensk rätt och rättssystem." Leif S. Persson, lektör, BTJ, Häftepos 10110122.

Om författarna

Annika Staaf (red.) är jur.kand. och fil.dr i rättssociologi samt docent i socialt arbete, inriktning rättsvetenskap vid Fakulteten för Hälsa och samhälle, Malmö Universitet. Hon är även knuten till Linnéuniversitetet samt Alice Salomon Hochschule i Berlin. Annika har en mångårig undervisningserfarenhet i offentlig rätt, särskilt socialrätt, men även i mänskliga rättigheter och konstitutionella rättssäkerhetsprinciper vid flera lärosäten och myndigheter. Hon har författat läroböcker och vetenskapliga artiklar inom de nämnda ämnesområdena.

Birgitta Nyström är professor i civilrätt vid Lunds universitet. Hennes forskning har främst rört arbetsrätt, med tonvikt på den kollektiva arbetsrätten och de svenska och nordiska systemen i förhållande till EU-rätten.

Lars Zanderin är fil.lic. i statsvetenskap, fil.dr i rättssociologi och universitetslektor (em.) i politologi vid Linnéuniversitetet samt knuten till Enheten för rättssociologi vid Lunds universitet.

Produktfakta

Författare

Annika Staaf, Lars Zanderin, Birgitta Nyström

Upplaga

3

Utgivningsdatum

01-06-2022

ISBN

978-91-47-14699-4

Ämne

Juridik

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

124

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt