Rekryteringsboken för chefer

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Produktbeskrivning

”Vårt mål är att du som chef ska lyckas med dina rekryteringar! Att det också blir roligare får du på köpet.”

Det här är rekryteringsboken för dig som undrar om man kan rekrytera på magkänsla, vilka frågor man ska ställa för att få ut mesta möjliga av anställningsintervjun och hur man tackar nej på ett schysst sätt. Kort sagt, boken för dig som behöver tydliga råd och handfast vägledning när du rekryterar.

Här får du kortfattad teori om exempelvis beslutsfattande och intuition, men även handfasta tips, användbara mallar och exempel från verkligheten. Casen kommer från olika branscher och organisationer som till exempel Handelsbanken, Espresso House och Göteborgs Stad.

Boken är först och främst en handbok, med syfte att förenkla, inte krångla till det. Det ska vara lätt att göra rätt! Den stöttar dig till en träffsäker kompetensbaserad rekryteringsprocess där även den som inte fick jobbet är nöjd med att ha sökt det.

Sagt om boken

”När människor är ditt företags och ditt varumärkes viktigaste resurs blir förmågan att attrahera rätt talang ett allt viktigare konkurrensmedel framåt. Därför är boken ett litet guldkorn i sin enkelhet och systematik, där författarna ger handfast och inspirerande vägledning i rekryteringskonstens alla delar. En bok som för mig både breddade perspektiven och stärkte förmågan och som jag kommer ha mycket glädje av framöver” - Josefin Lundmark, Varumärkesdirektör ICA.

”Lättillgänglig och pedagogisk bok för alla med rekryteringsansvar.” - Anna Annerberg, Sektionschef Attrahera & Bemanna, Karolinska Universitetssjukhuset

Om författarna

Josefin Malmer är beteendevetare och pedagog med lång erfarenhet av rekrytering, urval och personbedömning. Ann-Christine Stafwerfeldt är civilekonom med en bakgrund som bland annat marknadschef, brand manager inom internationella bolag samt rekryteringskonsult. Tillsammans är de två av grundarna av Home of Recruitment, de driver också Rekryteringspodden, utsedd till en av Sveriges bästa HR-poddar.

Produktfakta

Författare

Josefin Malmer, Ann-Christine Stafwerfeldt

Upplaga

1

Utgivningsdatum

23-10-2018

ISBN

978-91-47-12736-8

Ämne

Ledarskap och arbetsliv

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

248

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt