Läromedel   Åk F-3     Skrivcirkeln åk 2-3

Åk 2-3

Skrivcirkeln

Med spännande teman lär sig eleverna att skriva texter i genrerna berättande, återberättande, beskrivande, förklarande och instruerande.

icon En kombination av genrepedagogik och läsförståelsestrategier
icon Arbetssättet utgår från cirkelmodellens fyra faser
icon Två arbetshäften och en metodbok för läraren
resource-not-found

Läsa, lära och skriva

Skrivcirkel för olika texter i olika genrer

resource-not-found

Pedagogiska tankar

I Skrivcirkeln får eleverna lära sig att skriva olika texter i genrerna berättande, återberättande, beskrivande, förklarande och instruerande. För att lära sig det behöver eleverna kunna läsa och förstå olika texter i varje genre. Därför kombineras genrepedagogik med läsförståelsestrategier. Arbetssättet utgår från cirkelmodellens fyra faser!

Komponenter

Läromedlet består av två arbetshäften, ett för vardera årskurs, samt en metodbok för läraren. I metodboken får du mer information om genrepedagogik, cirkelmodellen, olika läs- och skrivstrategier samt språkutvecklande arbetssätt för alla elever. Där finns även övningar i genren och kopieringsunderlag, som du kan använda tillsammans med dina elever för att utveckla deras förmåga att läsa, förstå och skriva olika texter!

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera