Webshop   Högskola   Socialt arbete   Socialt arbete i storstaden     Product

Socialt arbete i storstaden : villkor och praktik

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Produktbeskrivning

Dagens snabba urbanisering och omvandlingen av urbana miljöer är en global trend, och det pågår en förändring av storstäderna även i Sverige. Men storstäderna är inte enbart möjligheternas domän; här finns också en koncentration och en mångfald av sociala problem.

Globaliseringen och det anonyma storstadslivet gör individer i samhällets utkanter extra sårbara i en tid då välfärdsstaten tar mindre ansvar för människors välfärd. Dessa samhällsförändringar ställer det sociala arbetet inför nya frågor och utmaningar. Det är det som den här antologin lyfter fram, betraktade ur ett storstadsperspektiv, och ger en teoretisk och metodologisk utgångspunkt för det sociala arbetets villkor och praktik.

Boken är avsedd för grundläggande utbildningar i socialt arbete och sociologi vid universitet och högskolor, men kan med fördel användas även i andra ämnen och utbildningsformer.

Om författarna

Huvudredaktörerna och författarna har lång erfarenhet av undervisning och forskning i socialt arbete, sociologi och statsvetenskap. Minoo Alinia är docent i sociologi och lektor i socialt arbete och Welat Songur är fil.dr i statsvetenskap och lektor i socialt arbete. Båda är verksamma vid Institutionen för samhällsvetenskaper, Södertörns högskola.

Medförfattare till boken är Alireza Behtoui, Magdalena Elmersjö, Ali Hajighasemi, Fredrik Hertzberg, Ellen Håkansson, Sylwia Koziel, Zhanna Kravchenko, Jonas Lindström, Finnur Magnússon, Anders Neergaard och Hassan Sharif.

Sagt om boken

"[...] Studenter i ämnen som socialt arbete och sociologi kommer att ha mycket stor behållning av antologin för att få ökad förståelse för det sociala arbetets särskilda utmaningar i storstaden." Publicerades i BTJ-häftet nr 6, 2019. Lektör Maria Fridstjerna.

Produktfakta

Författare

Minoo Alinia, Welat Songur (Red.)

Upplaga

1

Utgivningsdatum

03-01-2019

ISBN

978-91-47-11339-2

Ämne

Socialt arbete

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

192

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt