Webshop   Högskola   Socialt arbete   Socialtjänstlagarna - bakgrund     Product

Socialtjänstlagarna : Bakgrund och tillämpning

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Produktbeskrivning

Alla som i sitt arbete eller i samband med sina studier kommer i kontakt med socialtjänstfrågor behöver aktuell kunskap. Den här boken vänder sig till studenter och lärare vid universitet och högskolor inom juridiska utbildningar, vård- och omsorgsutbildningar, socionomutbildningen och andra kurser inom socialt arbete och socialpedagogik, liksom utbildningar på folkhögskolor och yrkeshögskolor. Den kan även användas av förtroendevalda och yrkesverksamma som behöver uppdaterad kunskap kring socialtjänstfrågor.

Boken bygger på de grundläggande värderingar och begrepp som socialtjänstlagstiftningen vilar på. Vidare finns både bakgrund och kommentarer till lagarna inom socialtjänstens område och de övriga lagar och förordningar som ansluter till dessa.

Denna klassiker föreligger nu i sin 14:e upplaga och är grundligt reviderad av Monica Larsson, jurist och universitetslektor i socialt arbete. Den nya upplagan beaktar de ändringar och tillägg som har skett i den sociala lagstiftningen fram till mars 2016.

Om författarna

Författare till boken är Monica Larsson, jurist och universitetslektor i socialt arbete, och framlidne lagbyråchefen och chefsjuristen vid socialstyrelsen, Gunnar Fahlberg. Även Nils Magnusson, tidigare chef för Socialstyrelsens socialtjänstavdelning, har medverkat i tidigare upplagor.

Sagt om boken

"Denna bok är att betrakta som en klassiker och föreligger nu i den 14:e upplagan. Den är grundligt reviderad och aktualiserad fram till mars 2016. Revideringsansvarig är Monica Larsson, jurist och lektor i socialt arbete, på grundval av tidigare upplagors ansvarige - framlidne chefsjuristen på Socialstyrelsen Gunnar Fahlberg. Boken, som både är välskriven och väldokumenterad, är ett viktigt dokument för främst studenter och lärare vid våra socialhögskolor samt inom olika former av omsorgsutbildningar. Den kan också vara värdefull för både yrkesverksamma och politiker inom den
sociala sektorn." Publiceras i BTJ-häftet nr 22, 2016. Lektör Anders Östnäs.

Produktfakta

Författare

Gunnar Fahlberg, Monica Larsson, Nils Magnusson

Upplaga

14

Utgivningsdatum

18-08-2016

ISBN

978-91-47-11250-0

Ämne

Socialt arbete

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

280

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt