Webshop   Årskurs 7-9   Svenska   Svenska för dig     Product

Svenska för dig - Grammatik i flera nivåer (nedladdningsbar) : Praktisk grammatik som stöd för språkutveckling och textbearbetning

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Produktbeskrivning

Läromedlet och det centrala innehållet Fröken Sara Berg på YouTube Facit

Ett grammatikmaterial för åk 7-9 med en tydlig koppling till elevernas eget språkbruk. Materialet fokuserar på språkutveckling och textbearbetning och underlättar genom sin uppbyggnad för individualisering.
Nyanlända elever har stöd av avsnitten "ny i språket".
Matriser hjälper eleverna att reflektera över sina egna kunskaper och främjar det formativa samtalet. Fristående digitalt elevmaterial för grammatikträning finns.

Praktisk grammatik som stöd för språkutveckling och textbearbetning
Materialet är uppdelat i olika delar: Ordklasser, Nu- och Då-perspektiv, Stavning (inklusive att arbeta med ordbok och skiljetecken), Satslära, Subjekts- eller objektsform, Tema och rema samt Anglicismer. Inom de olika avsnitten finns bassidor med teori som handleder dina elever och instruerar dem om allt från grundläggande grammatikregler till mer detaljerade genomgångar. I anknytning till bassidorna finns övningar där dina elever tillämpar det de har lärt sig. Denna indelning hjälper dig att individualisera och ge varje elev möjlighet att utvecklas från sin individuella nivå. Nyanlända elever har stöd av "Ny i språket" som ett komplement till regelgenomgångarna och övningarna i nivå 1.
Kopplingen till dina elevers eget språkbruk är något återkommande och grammatiken blir snabbt en del av deras tal och skrift. Matriser hjälper dem att reflektera kring sina kunskaper.
Materialet är en nedladdningsbar pdf och det är fri kopiering på din skola.

Produktfakta

Författare

Sara Berg

Upplaga

1

Utgivningsdatum

17-08-2016

ISBN

978-91-47-11877-9

Ämne

Svenska

Mediatyp

Digitalt

Språk

Svenska

Abonnemangslängd, mån.

12

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt